XS
SM
MD
LG

Jagodina spremna za polufinale Kupa Srbije

Poraz od Partizana je već zaboravljen u FK Jagodina i sve okreću jednom od najvažnijih utakmica ove sezone u polufinalu Kupa Srbije protiv FK Javor u Ivanjici. Utakmica počinje u sredu 9. marta od 14 časova. Tim povodom održana je pres konferencija.

„Sutra je istorijska utakmica za naš klub, Jagodina igra u polufinalu kupa i tu prvu utakmicu moramo da odigramo maksimalno kao da za nas postoji jedna a ne dve utakmice. Pored naše uprave koja radi možda najbolje u Srbiji, moram da pohvalim i upravu Javora koja takođe stvara prave igrače i trenutno se nalazi u najboljoj formi u prvenstvu a to su pokazali u ova tri kola. Mi smo igrali promenljivo prethodne tri utakmice, ali se u Ivanjici nećemo braniti naprotiv pokušaćemo da damo gol što bi nam mnogo žnačilo u revanšu na našem stadionu. Jedno sam siguran a to je da će igrači dati maksimum da dođemo do najvećeg uspeha u istoriji kluba a to je plasman u finale Kupa Srbije“. – ističe Simo Krunić Šef stručnog štaba.

Utakmice protiv Javora su uvek bile tesne i neizvesne, na poslednjih 5 utakmica samo jednom je rezultat bio 1:1 i to baš u Kupu Srbije 2011. godine na Gradskom stadionu u Jagodini. Tri utakmice su zavšene rezultatom 1:0, od toga dve pobede Jagodine na svom stadionu, jednom je bilo 0:0.

Plavi su pobedili sa 1:0 golom Živanovića u prvom delu sezone JSL 2012/2013.

„Jedna od najvećih utakmica za nas igrače i Jagodinu, moramo odigrati kao da je finale maksimalno borbeno i odgovorno. Svi znamo da nas čeka revanš na našem stadionu, što je sigurno prednost zato sutra treba da ostvarimo dobar rezultat“. – rekao je Dario Damjanović vezni igrač plavih.