XS
SM
MD
LG

RC kamp za igrače i klinika za trenere 2013.

Od 17. juna počinje veliki trening kamp američkog fudbala u Srbiji. Jedan od predavača biće i trener Majl Kob, nekadašnji igrač NFL tima Čikago Bears. Na kampu će pored Koba predavači biti još osam trenera i četiri igrača iz Amerike. Očekuje se učešće velikog broja igrača i trenera iz cele jugoitočne Evrope.

Klub američkog fudbala Kraljevo Royal Crowns, ove godine u saradnji sa Srpskom asocijacijom američkog fudbala - SAAF, organizuje kliniku za trenere i međunarodni trening kamp za igrače seniorskih i juniorskih timova, a po prvi put i za youth igrače, mlađe od 15 godina. Kao i prošle, Krune će i ove godine organizovati dva trodnevna kampa/klinke u Kraljevu. Predavači će biti američki treneri, njima će tokom kampa/klinike asistrati koledž igrači. Treneri ovogodišnjeg RC Fudbal Kampa i Klinike dolaze iz: Southern Nazarene University (Oklahoma), High School Perry High School (Oklahoma), Southern Assemblies of God University (Texas) i Washington Public School - Warrior Football Team (Oklahoma) . Oba kampa/klinike će se održati u saradnji sa Sportskim centrom u Kraljevu! Tereni na otvorenom, zatvorenom, neophodni rekviziti, predavanja, kao i smeštaj i hrana za učesnike su obezbeđeni. Sve je organizovano da bude dostupno svima po veoma povoljnim uslovima. Prva kamp/klinika namenjena za seniore i juniore starije od 16 godina će se održati 17., 18. i 19. juna, a drugi kamp namenjen za youth uzrasta 15 godina i mlađe će biti 20., 21. i 22. juna 2013. Prijave se primaju preko sajta kampa do 15. juna za prvi, odnosno do 20. juna za drugi - yout kamp. Pozivamo sve igrače i trenere iz Srbije, Balkana i Evrope da uzmu učešće! Prijavite se! Kontakt za više infomracija je preko sajta: www.rcfootballcamp.com

Zahvaljujući partnerima i prijateljima iz SAD, Kraljevske Krune na ovaj način doprinese razvoju američkog fudbala u Srbiji i u ovom delu Evrope. Srpska asocijacija američkog fudbala – SAAF, je pozvala se domaće trenere i igrače da učestvuju u RC kampu, kako bi kroz ovu jedinstvenu edukaciju povećali i stekli nova znanja.

Povodom predstojećeg RC kampa u Kraljevu, bivši NFL igrač Majkl Kob kaže:

- Ne samo ja, već svi mi treneri koji uskoro dolazimo smo veoma zadovoljni što ćemo doći u Srbiju da prenesemo znanje iz sporta koji je broj 1 u Americi.

Pre više od trideset godina ste bili jedan od najboljih NCAA igrača, zatim kao profesionalac jedan od najboljih NFL i USFL igrača. šta je sve potrebno za takav uspeh u sportu?

- Bilo kada možete dosegnuti uspeh. Obično on dođe iz napornog rada, posvećenosti i žrtvovanja i potrebno je da postavite ciljeve i vaš snove tako da ih možete ostvariti.

Pretpostavljamo da po prvi put dolazite u Srbiju, da li ste išta znate o toj zemlji?

- Da po prvi put dolazim u Srbiju, tako da je moje znanje o toj zemlji dosta ograničeno. Zanimljivo je to da sam nedavno gledao program na televiziji gde su prikazali konstrukciju velikog mosta u Beogradu, na ponos naroda koji pokazuje njihovu odvažnost. Tako da sam veoma radostan što ću upoznati i graditi prijateljstva sa ljudima u Srbiji.

Da li znate na kojem je nivou američki fudbal u Srbiji i ovom delu Evrope?

- Nisam toliko upoznat, ali evo prilike da iz prve ruke sve sagledam.

Dolazite sa još sedam američkih trenera i nekoliko koledž igrača, kakav je plan za predstojeći kamp?

- Da prenesemo našu stručnost i znanje o fudbalu i da pomognemo onima koji žele da se razviju i unaprede.

Za kraj, šta bi ste poručili polaznicima predstojećeg kampa/klinike?

- Naravno da dođu spremni za naporan rad i budu voljni da dosegnu svoje limite.

Majk Kob (Michael Cobb) je još kao srednjoškolac bio imenovan za najboljeg igrača svog grada i u košarci i u američkom fudbalu. Nakon toga je bio regrutovan od strane Mičigen Stejta (Michigan State University) gde je bio među najboljim igračima Big Ten konferencije 1975. i '76 godine. Bio je “Letterman” 4 godine na Mičigen Stejtu, što znači da se istakao kako kao student tako i kao igrač. Nakon koledža, je za NFL tim Sinsinati Bengels-a daftovan u prvoj rundi 1977. godine. Profesionalno je igrao na poziciji Tajt End-a u NFL-u za Sinsinati I kasnije Čikago Bears. Majkl je takođe igrao u USFL ligi gde je predvodio Michigan Panthers-e sa 82 hvatanja. Bio je član šampionskog tima USFL-a dok je igrao za Pantere, gde je postigao najviše hvatanja u sezoni '83 godine.

Podsetimo, prošle godine učesnici RC kampa u Kraljevu su bili treneri iz Džordžije i NFL igrač Majkl Palmer. Ove godine po kvalitetu i učesnicima RC kamp neće zaostati, zato dobro došli na jedinstven kamp američkog fudbala u Srbiji i ovom delu Evrope, prijave na: rcfootballcamp.com

 

 

 


Blue Dragons Beograd 32 : 12 Sirmium Legionaries SM
Panthers Pančevo 21 : 22 Royal Crowns Kraljevo
GAT Dukes Novi Sad 32 : 7 PBB Wild Boars Kragujevac
Imperatori Niš 32 : 68 SBB Vukovi Beograd
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 SBB Vukovi Beograd 7 7 0 1.000
2 GAT Dukes Novi Sad 7 6 1 0.857
3 PBB Wild Boars Kragujevac 7 5 2 0.714
4 Blue Dragons Beograd 7 3 4 0.429
5 Imperatori Niš 7 2 5 0.286
6 Panthers Pančevo 7 2 5 0.286
7 Royal Crowns Kraljevo 7 2 5 0.286
8 Sirmium Legionaries SM 7 1 6 0.143