XS
SM
MD
LG
Srđan Todorović je postavio novu vest
KLS: Sto poena Slobode za prvu pobedu ove sezone!

Košarkaši Slobode zabeležili su prvu pobedu ove sezone u Košarkaškoj ligi Srbije pobedivši Metalac sa ubedljivih 80:100 (15:24, 30:24, 14:26, 21:26) na otvaranju drugog kola u Valjevu.

FOTO: Screenshot
FOTO: Screenshot

Od starta se videlo da se Valjevci neće dobro provesti na ovom meču. Četa Vladimira Lučića je od starta krenula veoma angažovano, što je rezultiralo serijom 14-2 u prvoj polovini prve deonice ovog susreta. Uspeli su domaći da se malo povrate nakon početnog šoka, te su došli na pet poena zaostatka zahvaljujući poenima Đukanovića i Đukovića, međutim Sloboda je preko Crnića i Trajkovića koji su u poslednjim minutima četvrtine pogodili trojke, ponovo otišla na devet poena prednosti.

Druga četvrtina bila je najefikasnija na ovom susretu, a u njoj su se videli pojedini nedostaci u odbrani Slobode. Konstantno je ekipa iz Užica vodila tokom druge četvrtine, ali se ta prednost, kako je vreme odmicalo, sve više smanjivala, najviše zahvaljujući trojcu Vasić - Đukić - Đukanović. Sa druge strane, ekipu iz Užica je predvodio Nikola Hristov zajedno sa Trejsijem Abramsom. Oba košarkaša su ovoga leta došli u ekipu Slobode. Rezultat na poluvremenu je bio 45:48 za gostujuću ekipu.

Ni u drugom poluvremenu košarkaši Metalca nisu uspeli da u potpunosti preokrenu susret i konačno pređu u prednost, te je prednost Užičana varirala između dva i 12 poena prednosti, sve do pred kraj četvrtine kada je konačno i rešen ovaj susret. Tada Sloboda pravi seriju od 15-2, te na odmor odlazi sa velikih 15 poena prednosti. Kadiri je bio glavni tvorac ove serije, postigavši šest poena, dok je Nikola Hristov pogodio trojku sa više od devet metara u poslednjem napadu ekipe Slobode u ovoj deonici.

Tražili su sa klupe Metalca angažovaniju igru svojih igrača, ali oni jednostavno večeras nisu mogli da pronađu lek za veoma raspoloženu ekipu iz Užica. Četvrta četvrtina donela je još veće muke za igrače Metalca, kao i za oko 500 domaćih navijača na tribinama dvorane u Valjevu. Sloboda je nastavila sa odlučnom igrom, te je njena prednost nastavila da konstantno raste i u jednom trenutku iznosila je maksimalnih 26 poena razlike. Do kraja susreta, Metalac je uspeo da smanji rezultatski zaostatak, pa je meč završen rezultatom 80:100. Zanimljivo je da su oba tima u poslednjih nekoliko minuta, i pored toga što je meč već odavno bio rešen, igrali sa najjačim postavama.

U narednom kolu, Sloboda u Užicu dočekuje ekipu OKK Beograda, dok će Metalac tražiti prvu pobedu ove sezone na Zlatiboru protiv istoimene ekipe.

Metalac: Đukanović 21, Nerandžić 16, Doyle 13, Vasić 11, Stamenić 10, Đuković 9

Sloboda: Hristov 20, Abrams 16, Čomagić 14, Kadiri 14, Crnić 11, Marić 8, Simić 5, Paunović 5, Otašević 4, Trajković 3

Košarkaška liga Srbije - 3. kolo:

petak:

18:00 Metalac - Sloboda 80:100

20:30 Dynamic VIP Pay - Dunav

subota:

19:00 Borac - Zlatibor

20:00 Vojvodina - Vršac

nedelja:

12:00 OKK Beograd - Tamiš

13:00 Mladost Admiral - Spartak

17:00 Novi Pazar - Beovuk

 

Tekst pripremioSrđan Todorović

0 0 pre 5 godina
Poslednja slika
Zemun420 pre 1 sat
Poslednji video