XS
SM
MD
LG

Privatnost

Politika privatnosti objašnjava praksu koju koristi Tifo Club  pri prikupljanju i upotrebi Vaših informacija, i načine na koje možete  da utičete na njih. Ovakva Politika privatnosti odnosi se na web sajt srbijasport.net/tifoclub.

Tifo Club će prikupiti različite informacije o Vama  kroz upotrebu sajta, da bi obradila Vaše zahteve, da bi Vam omogućili  personalizovanije korišćenje Interneta i poboljšala usluge koje nudimo.  Tom prilikom, takođe, možemo da prikupimo anonimne informacije o Vama  upotrebom takozvanih kukija (cookies).  Tifo Club će biti kontrolor podataka koje prikupimo o Vama.

Koje informacije o Vama prikupljamo?

Preko  Tifo Club društvene mreže možete se, između  ostalog: registrovati, napraviti profil, učestvovati u diskusijama,  postavljati postove, ubacivati slike i video materijale, postavljati komentare i rezultate, itd. Nakon registracije, pružamo Vam mogućnost  ostavljanja i drugih informacija o sebi. Ostavljanje ovih dodatnih informacija na profilu,  nakon procesa registracije, u potpunosti je fakultativno i podleže  izmenama i brisanju sa Vaše strane.

Jedan od glavnih razloga korišćenja ovog sajta je deljenje sadržaja  sa drugima (npr., ažuriranje statusa, dodavanje dokumenta, prezentacije,  deljenje linka, ostavljanje  komentara, postavljanje na nečijem profilu, slanje poruka, učestvovanje u  anketama i forumima), što pratimo u našim aktivnostima. Dalje, pratimo  još neke od aktivnosti koje preduzimate na Tifo Club-u,  kao što je: dodavanje konekcija (uključujući pridruživanje grupi ili  dodavanje prijatelja), kreiranje dokumenata, objavljivanje da "sviđa Vam  se" post, prisustvovanje nekom dešavanju.

Pored toga, nudimo Vam alate za unošenje kontakta, kako bismo Vam  pomogli da učitate adrese Vaših prijatelja i tako pozovete svoje  kontakte, koji nemaju nalog na Tifo Club-u, da se pridruže. Kada od nas zatražite da pozovete prijatelja da se pridruži Tifo Club-u, mi ćemo mu u Vaše ime poslati email koristeći Vaše ime.

Da bismo obradili Vaše zahteve, i obavili ostale aktivnosti,  neophodno je da prikupimo Vaše lične identifikacione podatke. Vrsta  ličnih identifikacionih informacija koje se mogu prikupiti uključuju,  ali nisu i ograničene samo na: Vaše ime, potpis, adresu, e-mail adresu, broj telefona. Takođe se od  Vas može zahtevati da date dodatne (ne obavezne) informacije u svrhe  našeg istraživanja ili možete sami izabrati koje ćete informacije dati.

Samo je manji broj informacija o Vama javno dostupan (npr., Vaš  potpis), tj., vidljiv svim korisnicima Interneta.

Uz to, mi ćemo prikupiti anonimne informacije o Vama i Vašem  korišćenju web sajta upotrebom kukija. Takve informacije neće Vas lično  identifikovati. Za dalje informacije molimo Vas da pogledate deo o  kukijima ispod.

Kako ćemo iskoristiti informacije o Vama?

Vaše lične informacije, koje ste nam svojevoljno dali, iskoristićemo  za obradu Vaših zahteva, a možemo ih, takođe, iskoristiti da  komuniciramo sa Vama direktno.

Iskoristićemo anonimne informacije koje smo prikupili o Vama da bi  smo analizirali korišćenje društvene mreže i sastavili statistike o  našim korisnicima. Iskoristićemo one ne-identifikacione informacije za  reklamiranje i u marketinške svrhe, kao i da bismo obezbedili  personalizovanije korišćenje Interneta.

Marketing

S vremena na vreme ćemo Vam uputiti upit da li želite da primate marketinški materijal Tifo Club  koji sadrži informacije o našim aktivnostima na društvenoj mreži i  oglašivačima. Ako ne želite da primate takve informacije, molimo Vas da  izaberete odgovarajuću opciju o njihovom primanju. Ako ste se složili da  primate ovakav materijal, kasnije možete izabrati i opciju o prestanku  dobijanja ovog materijala.

U nekim slučajevima možete biti automatski prijavljeni da  elektornskom poštom dobijate marketinški i promotivni materijal  partnerskih kompanija, koji je bitan za društvenu mrežu i sajt na koji  ste prijavljeni. U ovakvom slučaju, bićete posebno obavešteni da u bilo  kom trenutku možete izabrati opciju da ne dobijate ovaj materijal  izborom odgovarajućeg linka.

Šta ćemo otkriti trećoj strani?

Ako se Vi složite, možemo prodati, iznajmiti ili razmeniti Vaše lične  informacije sa trećim stranama u njihove marketinške svrhe. Takve treće  strane pažljivo će se birati.

Možemo dati anonimne, ne-identifikacione podatke oglašivačima i našim  poslovnim partnerima, uključujući tu informacije koje se odnose na  prodaju i korišćenje društvene mreže, kako bi nam omogućili prodaju  oglasnog prostora i kako bi pratili efikasnost našeg poslovnog  partnerstva. Takođe, možemo da prosledimo takve statističke podatke  renomiranim trećim stranama u svrhu dalje prodaje.

Postoji mogućnost da se društvena mreža Tifo Club  spoji ili da bude kupljena od strane neke druge kompanije. U slučaju da  se to desi, možemo da podelimo informacije koje se tiču Vas. U tom  slučaju, primili biste obaveštenje o novonastaloj situaciji.

Društvena mreža Tifo Club zadržava pravo da otkrije  lične identifikacione podatke da bi postupila u skladu sa zakonom,  važećim propisima i na osnovu zahteva vlasti. Takođe, zadržavamo pravo  da iskoristimo te informacije da bi zaštitili svoj operativni sistem kao  i ostale korisnike.

Bilo koja treća strana koju smo mi unajmili da obradi Vaše podatke,  podređena je ugovornim obavezama kako bi se zaštitila sigurnost Vaših  podataka u skladu sa uslovima Politike privatnosti.

Na koji način štitimo Vaše informacije?

Kada jednom dobijemo vaše podatke, osiguraćemo da se tretiraju sa  najvišim poštovanjem i u skladu sa zakonom i svim važećim propisima.  Vaši podaci biće sačuvani na našem sigurnom serveru. Mi pratimo stroge  bezbednosne procedure da bismo podatke koje sakupimo čuvali i otkrivali  na prikladan i siguran način.

Nažalost, prenos informacija preko Interneta nije potpuno siguran. Iako će društvena mreža Tifo Club  učiniti sve da zaštiti Vaše lične podatke, ne možemo da garantujemo  sigurnost Vaših podataka koji se prenose na našu društvenu mrežu. Bilo  kakav prenos je Vaš lični rizik. Ne možemo kontrolisati aktivnosti  drugih korisnika sa kojima ste delili informacije. Ne možemo garantovati  da će samo autorizovane osobe videti Vaše informacije. Ne možemo  garantovati da informacije koje delite na Tifo Club neće biti javno  dostupne. Nismo odgovorni u slučaju kada treća lica zaobiđu podešavanja  privatnosti ili mere sigurnosti na našem sajtu. Ove rizike možete  umanjiti korišćenjem jače lozinke i ažurnog antivirusnog software-a.

Drugi web sajtovi

Molimo Vas da obratite pažnju da biranje linkova (veza) i reklama na  našim web sajtovima rezultira Vašim prebacivanjem na druge web sajtove,  gde praksa privatnosti podataka može biti drugačija od one na Tifo Club  društvenoj mreži. Ako se prebacite na drugi web sajt, trebalo bi da  konsultujete njihovu Politiku privatnosti, jer mi nismo odgovorni i  nemamo nikakvu kontrolu nad informacijama koje daju ili sakupljaju te  treće strane.

Promene u našoj Politici privatnosti

Društvena mreža Tifo Club drži Politiku privatnosti  pod kontrolom i može je unaprediti u bilo kom trenutku. Svako  unapređenje napravljeno na ovoj strani omogućava Vam da uvek znate koje  informacije prikupljamo, kako ih koristimo i pod kojim uslovima ćemo ih  otkriti.

Kako da nas kontaktirate?

Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi Politike privatnosti društvene mreže Tifo Club, molimo Vas da nas kontaktirate putem elektronske pošte na: tifoclub@srbijasport.net.

Kukiji (Cookies)

Kukiji su mali tekstualni fajlovi koje mi, i potencijalne treće  strane, stavljamo na vaše pretraživače kada posećujete naše web sajtove.  Kukiji, između ostalog, omogućavaju da Vas "Tifo Club" prepozna svaki  put kada ponovo posetite društvenu mrežu Tifo Club i omogući Vam bolje korisničko iskustvo.

Kako mi i treće strane koristimo kukuje?

Mi ćemo iskoristiti kukije u različitim fazama Vaše upotrebe Tifo Club-a.  Na primer, kada prvi put uđete na naš web sajt, postavićemo anonimni  kuki na Vaš pretraživač koji će nam omogućiti da Vas prepoznamo kada  sledeći put posetite naš web sajt. Takođe, možemo postaviti još kukija  na vaš pretraživač kada se registrujete za neku od naših usluga. Ovo će  da nam omogući da Vas prepoznamo kada se sledeći put prijavite na  strani. Takođe, možemo da postavimo anonimne kukije na vaš pretraživač  da bi smo pratili reklamiranje na našim web sajtovima. Ovo se može  iskoristiti, između ostalog, da se osiguraju uslovi u kojima Vi nećete  biti podređeni nametljivom reklamiranju na našim web sajtovima.

Većinu oglašivača koje vidite na društvenoj mreži Tifo Club,  postavile su treće strane. Ove treće strane mogu da izaberu da sami  stvore svoje kukije u svrhu sakupljanja anonimnih informacija koje se  tiču praćenja i gledanja njihovih reklama. Prikupljene informacije ne  smeju se koristiti da bi se neko lično identifikovao.

Uz to, Tifo Club može da sarađuje sa trećim stranama u svrhu dostavljanja ciljanog reklamiranja na društvenoj mreži Tifo Club.  Kroz upotrebu kukija, anonimne informacije o Vašem korišćenju naše  društvene mreže i drugih web sajtova, biće iskorišćene za dobijanje  bitnijih reklama za robu i usluge koje Vas zanimaju.

Takođe, možemo koristiti kodove koji se nazivaju piksel-tagovi ili  GIF-datoteke, zajedno sa kukijima, što nam omogućava da rukovodimo i  pratimo naše on-lajn reklamiranje i šire poslovne aranžmane sa trećim  stranama. Ovi fajlovi nam omogućavaju da prikupimo anonimne informacije  koje se tiču reklamiranja i korišćenja web strane. Vrste informacija  koje se prikupljaju uključuju, ali nisu ograničene samo na, informacije  koje se tiču reakcija na reklame, broj pregleda strane, broj pregleda  reklame i ostvarenih kupovina. Takvi piksel-tagovi mogu da se iskoriste  radi prepoznavanja kukija koje je ostavila ili stvorila treća strana i  da obaveste nas i/ili treću stranu o tome koja Vas je veza (link) dovela  na našu stranu, dozvoljavajući nam da pratimo efikasnost naših  poslovnih odnosa sa trećim stranama.

Kako da promenite svoja podešavanja o privatnosti?

Ako ne želite da Vaš pretraživač prihvati kukije, moguće je da  promenite podešavanja Vašeg pretraživača. Takođe je moguće obrisati već  postojeće kukije sa Vašeg pretraživača. Međutim, ako blokirate sve  kukije, to može uticati na Vaše korišćenje Interneta i može rezultirati  time da neki delovi Tifo Club društvene mreže ne  funcionišu kako treba. Neki kukiji su napravljeni da Vam pomognu da  uštedite na vremenu, na primer da upamte Vaše kontakt detalje kada po  drugi put naručujete nešto – to znači da nećete morati ponovo da  popunjavate deo sa kontakt-informacijama, osim ako Vam se nisu promenili  podaci. Proces modifikovanja Vaših preferenci kada je u pitanju  privatnost je različita kod svakog Internet pretraživača, pa Vam  preporučujemo da posetite sledeće web sajtove za dalje informacije o  tome kako da izmenite Vaša kuki podešavanja: www.aboutcookies.org, www.allaboutcookies.org.

Poslednja izmena: 01.10.2015

 

Korisnici na mreži 1
Poslednja slika
Poslednji video
Miroslav Đorđević pre 45 minuta