XS
SM
MD
LG

Kragujevčanke u top formi

Letnja pauza između dve takmičarske sezone se približava kraju i 10.avgusta startuje novo (a i početno) prvenstvo Super lige Srbije u fudbalu za žene. Kragujevački "Trijumf" je u poslednjoj pripremnoj utakmici dočekao na stadionu u Badnjevcu petoplasirani tim elitne lige Srbije u zadnjoj takmičarskoj sezoni,ŽFK "Požarevac".

Na igralištu koje će u sezoni 2013/2014. biti domaći teren Kragujevčanki,prikazale su domaće igračice fudbalsku igru najviše razine.Po sparnom vremenu,prisutnom gledalištu pruženo je 90 minuta apsolutne duševne rekreacije...jer akterkama ove sportske predstave nije bilo teško ni u zadnjim momentima utakmice prezentovati "brazilijadu"...uprkos neizdrživim atmosferskim uslovima.

Već u 5-oj minuti na dvanaestak metara od gola Požarevljanki,a po sistemu lopta može-igrač ne može...Jelena Miloradović je nakon prekršaja protivničke igračice ostala iza lopte u svom posedu.Kazneni udarac sa 11 metara je bio lagan zadatak "tobdžije" Šumadinki Dejane Stefanović.A onda su usledile 35-ominutne filigrantske bravure i neviđene fudbalske egzibicije,na opšte zadovoljstvo prisutnih. Rezultat takve zabave domaćih igračica stigao je u 38-oj i 41-oj minuti utakmice ,te je prvo poluvreme zaključeno fantastičnom prednošću od 3:0 !

Te dve solo-majstorije vredi opisati.Opet je Miloradovićeva samostalnom akcijom započetom od samog ugla igrališta,konstantnim prodorom do peterca gošći ostavila dve protivničke igračice i fantastičnim udarcem primorala golmanicu Mijajlović da svojom intervencijom izmami aplauz publike...ali nakratko...,nakon odbrane lopta dolazi do kapitenke Stojimirović i rezultat se menja u 2:0 za jedine debitantkinje u Super ligi Srbije. Samo 3 minute kasnije sledi solo minijatura Milice Šebek i precizni udarac za 3:0 !

Sav uloženi trud,htenje i ogromna želja za postizanje gola u prvoj pravoj utakmici za novi klub ostvario se Jeleni Miloradović u 70-oj minuti utakmice.Prekrasni centaršut Jovane Samčović dočekala je i u znalačkom maniru glavom zakucala loptu za konačnih 4:0 . Na ogromno zadovoljstvo svojih fanova,itekako čujnih na današnjem susretu.

Značajna pobeda,ovoga puta nažalost bez bodova...ali ogromno samopouzdanje uvuklo se pod kožu igračica "Trujumfa".Mnogo stresova su preživele u 180 minuta na dve utakmice baraža,utakmica za itekakvo pamćenje.Navikle su da je u fudbalskom sportu konačan rezultat neizvestan do zadnjeg sudijskog zvižduka.Ali čvrstog su uverenja da su u prvom kolu prvenstva,protiv Novog Bečeja na domaćem terenu,pobeda i startna 3 boda itekako blizu !

U pobedničkom sastavu današnje utakmice, za ŽFK "Trijumf" su nastupile: Pantić, Gačić, Arsenijević (K.Milosavljević), Babić, Vranić (Mirković), Radisavljević (Biberdžić), Stefanović (Ćosić), Miloradović, Stojimirović (V.Milosavljević), Samčović, Šebek.