XS
SM
MD
LG

Sloga stala na penalu

SLOGA - VOJVODINA 2: 3 (1: 1 (0: 1)

Gradski stadion Gledalaca: 3. 000 Sudija: Ninoslav Spasić (Surdulica) 7. Pomoćnici: Dalibor Đurđević 7, Darko Rasinac 7 (oba Kruševac). Strelci: 0: 1 Kaluđerović u 10, 1: 1 Gobeljić u 66. minutu.

Strelci iz penala: 1: 0 Gobeljić, 1: 1 Kosović, Vulić - Žakula brani, 1: 2 Vranješ, 2: 2 Miletić, Tumbasević pored gola, Marušić - Žakula brani, 2: 3 Škuletić, Stanković - Žakula brani.

Žuti kartoni: Šejić, Radosavljević, Rovčanin, Stanković (Sloga), Vranješ, Vulićević, Škuletić (Vojvodina).

SLOGA: Šejić 7, Gobeljić8Milovanović7, Miletić7, 5, Radosavljević7, 5, Drašković 7, Lekanić7/od 60. minuta Rovčanin7/, Antonijević7, 5, Marušić7, Anđelković7/od 72. minuta Stanković 7/, Radović 7 /od 84. minuta Vulić -/

VOJVODINA: Delač 7 /od 90. Žakula -/, Radoja 7 /od 61. minuta Tumbasević 7/, Leković 7, Alivodić 7, Kosović 7, 5, Vranješ 7, Poletanović 7, Vuković 7, Vulićević 8, Đurić 7, 5, Kaluđerović 7 /od 60. minuta Škuletić 7/

Igrač utakmice: Marko Gobeljić (Sloga) 8

U predivnoj atmosferi skoro punih tribina Gradskog stadiona Sloga i Vojvodina su odigrali pravi takmičarski meč, podigli publiku na noge koja je posle dramatičnih penala aktere utakmice ispratila dugotrajnim aplauzom. Novosađani su bili apsolutno bolji u prvom poluvremenu, u 8. minutu je Vranješ imao dobru priliku ali je njegov šut izblokiran, a dva minuta kasnije posle brzo izvedenog kornera i odličnog centaršuta Kosovića Kaluđerović se poklonio na drugoj stativi i doneo Lalama vođstvo. Do kraja prvog dela igre domaćin nije uspeo da nađe način da pripreti Delaču, dok je Vojvodina mirnom, organizovanom i strpljivom igrom čuvala stečenu prednost. Činilo se da će gosti iz Novog Sada rutinski dobiti utakmicu ali u drugom poluvremenu videli smo sasvim drugačiju sliku na terenu. Slogini igrači su zaigrali na najvišem mogućem nivou onako kako to čine u poslednjim prvenstvenim utakmicama pa je već u 46. minutu Gobeljić naterao Delača da iz dva puta ukroti njegov šut, u 52. je Marušić imao zicer ali je njegov šut otišao tik pored desne stative gola Novosađana. Ova dva detalja kao i činjenica da gosti nisu mogli da pređu centar terena potpuno su uključili publiku koja je od tog trenutka postala Slogin 12. igrač. Napadi domaćina su se ređali u talasima i bilo je samo pitanje kada će stići izjednačenje. A ono je usledilo u 66. minutu. Posle odličnog prodora Radovića lopta je prošetala kroz šesnaesterac gostiju, do nje je stigao neumorni kapiten Mark Gobeljić i smestio je iza leđa nemoćnog vratara Vojvodine. Takvu erupciju oduševljenja Gradski stadion čeka još od davnih sedamdesetih godina prošlog veka. Sloga je samo dva minuta kasnije imala priliku da povede, Anđelković se našao u sjajnoj situaciji, odlično šutirao, ali je Delač izvanrednom paradom zaslužio aplauze na otvorenoj sceni. Do kraja meča Novosađani su imali samo jednu pravu priliku u kojoj se našao Škuletić ali je njegov šut otišao pored gola već savladanog Šejića. Sloga je na drugoj strani pokušavala udarcima iz daljine ali je Delač bio vrlo siguran na svojim vratima. U nadoknadi vremena regularnog toka meča trener gostiju Marko Nikolić zamenio je golmana Delača i u igru uveo iskusnog Žakulu a to je bio detalj koji je odlučio ko nastavlja put u osminu finala Lav kupa Srbije. Iako nezagrejan, Žakula je lako ukrotio udarce Vulića, Marušića i Stankovića i tako omogućio svom timu da nastavi takmičenje u Kupu u kome su prošle godine igrali u finalu. Fudbaleri Sloge uprkos eliminaciji sa terena su ispraćeni pravim ovacijama.

- Otvorili smo sjajno utakmicu, dominirali u prvih 45 minuta i ne znam šta je razlog što je ekipa potpuno posustala u nastavku. Bilo je tu i nediscipline u igri, došlo i do povreda pojedinih igrača, Sloga je potpuno dominirala u drugom poluvremenu tako da su na kraju penali odlučili a nama je Žakula omogućio plasman u narednu rundu - rekao je posle utakmice Marko Nikolić, trener Vojvodine.

- Čestitam mojim igračima, zahvaljujem se publici koja je bila fantastična i u o ovakvom ambijentu Sloga će uvek igrati na pobedu, bez obzira ko joj je rival. Ostaje žal što nismo prošli dalje jer smo u drugom poluvremenu imali sve u svojim nogama ali na kraju gosti su bili iskusniji, srećniji i zasluženo idu dalje - naglasio je posle meča Veljko Dovedan, trener Sloge.

DAR DOKTORU VUKOSAVU

Pre početka duela Sloge i Vojvodine upriličena je mala svečanost u kojoj je nagrađen dugogodišnji doktor novosadskog superligaša Borko Vukosav za plodonosnu saradnju i pomoć koju je pružio kraljevačkim sportistima. Njemu je poklone predao bivši bokserski as kraljevačkog Metalca Slavko Ašanin.