XS
SM
MD
LG

Kragujevčanke "nesebično" poklanjaju bodove

Deset prvenstvenih kola je odigrano u Super ligi Srbije za žene...i u redovima kragujevačkog Trijumfa se konačno i sa sigurnošću može stručno definisati izuzetno loš bodovni saldo u jesenjoj polusezoni 2013/2014. U fudbalskom ,a i u ostalim sportovima zapažene rezultate ostvaruju kompletne ekipe,disciplinovanih i odgovornih pojedinaca...sa izraženim i ostvarujućim maksimalnim optimizmom i željom za uspehom u onome čemu se posvećuju i čime se bave!

Ova jesen je neminovno pokazala da u redovima Kragujevčanki upravo gore navedeno nedostaje !!!

Jesen 2013, je konstantno (nažalost,bez ikakvih promena!) pokazivala da startni sastav Trijumfa ni na jednoj utakmici nije imala 11 igračica željnih uspeha...11 igračica istog sportskog razmišljanja i odnosa prema tih 90 minuta,jer fudbal je kolektivan sport...11 igračica motivisanih da igrom pregaze protivnika bez obzira kako se on zvao i kakvim kvalitetom raspolaže...! Sve svoje utakmice igrale su itekako "oslabljene" ! Na terenu svih 11 individua...ali,na žalost,sedam...maksimalno 8-9 igračica posvećuje se tokom utakmice igri...razmišljanju zbog čega su tih 90 minuta tu gde jesu ! Ostatak,itekako bitan u kolektivnom sportu,je negde u svom svetu...prisutne na terenu,ali van događanja...van utakmice...van takmičarskog segmenta...bez volje za nadmetanjem...! Nepotrebne!!!

Nezaobilazan i evidentan nedostatak tehničkog fudbalskog znanja kod par prvotimki baš iz ove grupe koja ipak ostavlja srce na terenu.Rezultat toga su nekontrolisane,nepravilne,zalutale i lopte bez usmerenja...bezbroj neupotrebljivih ili poluupotrebljivih asistencija,da ne spominjemo direktne asistencije protivniku...mnogo bez potrebe izgubljenih duela...a a sve to unosi apsolutnu dekoncentraciju i obesmišljavanje strategije predviđene za utakmicu. Sve gore navedeno ponovljeno je i na utakmici 10.kola Super lige Srbije,na utakmici sa Jagodinom,a u gostujućoj ulozi.

Suvišno je u ovom trenutku pisati o dve prečke i dve stative Kragujevčanki do 50-og minuta...apsolutnoj nadmoćnosti u prvom poluvremenu...! Krajnji rezultat je 2:0 za domaćina !!!?

Igračice Trijumfa se opet vraćaju u Kragujevac bez bodova! A samo pre 15 dana identičan je povratak bio i iz Novog Bečeja...! Rezultat je bio 2:1 za ekipu domaćina,ekipu N.bečeja...a za igračicu utakmice proglašena je golmanica te,pobedničke ekipe! Treba li išta više reći!

Postigle su jagodinke u jučerašnjoj utakmici 2 pogotka i podeliše neviđenu radost. U ionako teškoj sportskoj i opštoj atmosferi i nezadovoljstava nakon disciplinskih mera od strane FSS-a,ova pobeda im je melem na ranu- Iako su u drugo poluvreme,a nakon itekakvog pritiska gošći u prvih 45 minuta,ušle isprepadane,opsednute mišlju kako sačuvati i ovaj,trenutno imajući bod . Golovi bez izrađenih šansi...rezultat indolentnosti i poluzainteresovanosti pojedinki u redovima gošći!

Definitivno,upravna tela ovog kluba ,rukovodstvo sa nepresušnim entuzijazmom u najkraćem i urgentnom roku mora precizirati nove smernice,preduzeti radikalne korake...u interesu ovog sportskog udruženja! Jedinke nikako ne smeju narušavati fantastičan dvogodišnji niz uspeha i rezultata,izazavši itekako divljenje javnosti. Nezaboravljajući da  je taj isti kolektiv u toku tog dvogodišnjeg niza konstantno ponižavan,obezvređivan,omalovažavan i maltretiran...upravo od onih fudbalskih plaćenika i "plaćenika" (od Terazija do Doline suncokreta!) koji ga ,po opisu radnog mesta,trebaju podržavati i snage im dati!!!

I danas ovaj Klub,elitni ligaš Srbije,svoje domaćinstvo ne ostvaruje i ne ugošćava svoje drage sportske prijatelje u svojoj opštini...u svom najdražem Gradu!!! Stadion Badnjevac,opština Batočina je njihovo službeno utočište! Ne izostavljaju nikada reči zahvale sportskim radnicima Badnjevca,Batočine i gospodinu Radiši Miloševiću.

A da javnosti slika bude kompletna:svoje treninge obavljaju na maloj livadici,podno brega kragujevačkog Sušičkog potoka.u biti šetalištu građana. Bez vešalice za odeću...za to im je pogodno okolno drveće...a o još nečem drugom nedostajućem pisati...bilo bi degutantno!! I apsurdno!

ŽFK "JAGODINA"   -   ŽFK "TRIJUMF" 2:0  (0:0). Stadion:FK "Jagodina". Gledalaca 200. Sudija Ana Minić (Niš). Strelci: Trajković (49), Aranđelović (52).

ŽFK "JAGODINA":Miletić,Đuzić,Vasić (Matić),Šaponjić,Vulić,Kostova,Trajković (Ašanin),Vuković,Plećić,Aranđelović,Racić (Zdravković).

ŽFK "TRIJUMF": Drezga,Ćosić,Gačić,Rosić Vranić,Čović,Radisavljević,Stefanović,Miloradović (Milosavljević),Šebek (Šljivić),Samčović.


Napredak 5 : 0 Mašinac
Požarevac 0 : 9 Spartak
Jagodina 2 : 0 Trijumf
LASK Crvena zvezda 2 : 1 Novi Bečej
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Spartak 10 10 0 0 30
2 Napredak 10 7 1 2 22
3 Mašinac (-2) 10 7 1 2 20
4 LASK Crvena zvezda 10 6 1 3 19
5 Požarevac 10 3 0 7 9
6 Novi Bečej 10 2 0 8 6
7 Trijumf 10 1 2 7 5
8 Jagodina (-2) 10 1 1 8 2