XS
SM
MD
LG

Sa prolećem u Metalac stigao Petar Popović

Prvi prolećni dan doneo je i veliko pojačanje valjevskom Metalcu gorostasa pod  obručima Petra Popovića

Profesor Boško Đukanović je lično ozvaničio dolazak  valjevskog zeta, momka velikog srca, gladijatora pod obručima, izuzetnog profesionalca, Petra Popovića(211-33)u redove Metalac-Farmakoma.

-Struka je insistirala a ja sam se borio i izborio. Petar  je novi član našeg kluba. Siguran sam da se neće pokajati što je odbio danas pozive većih klubova i odlučio da dođe  baš u Valjevo. Lično smatram da je najbolje rešenje za nas na pozicij pet, i očekujem da  svojim umećem, srčanošću i iskustvom opravda naše poverenje i bude značajan faktor  u ostvarenju zacrtanog plana ovog proleća.

Još jedan bitan detalj istakao je profesor Đukanović.

-Popović je valjevski zet pa mu neće biti teško da se brzo adaptira i uživa u ambijentu, jedinstvenom i neponovljivom u Valjevu.Dobro nam došao!

Dolazak Popovića u Metalac  prvog  dana proleća 2014.nije prvi susret sa Valjevcima. Sa danas  trenerom   kraljevačke Sloge, harizmatičnim plejom  Partizana  Vladimirom Đokićem trebalo je da zaigra u Crvenoj zvezdi, ali se isprečila povreda  Đokića. Popović  je bio  član reprezentacije SCG na Oilimpijskim igrama 2004. u Atini.Tokom prebogate internacionalne karijere  nastupao je  za italijanski Beneton –Trevizo, nemački Atrland, vršački Hemofarm( osvojio 2005. Jadransku ligu) španski Estudijantes i Huventud,  ruski Spartak iz Sankt Petersburga. Do februara ove  godine nosio je dres    Alijage Petkim iz Izmira.

-Valjevo u ekspanziji, eneregija dr Đukanovića je neverovatna i kada usledi poziv od takvog čoveka, dileme nema. Nadam se da će  saradnja biti krunisana uspešno i  na obostrano zadovoljstvo.

U Valjevu ste poslednji put igrali kao junior Zvezde.

-Bilo jer to davno, i raduje me posebno saznanje da Metalac ima odličan tim, i da igra  u fantastičnom ambijentu prepunih tribina.

U Metalcu vas čekaju  i nekadašnji saigrači.

-Tačno, sa Bakićem i Aleksićem sam igrao u Hemofarmu u sezoni osvajanja Jadranske lige. Čakarević je veliki  igrač,a čuo sam  za monstruozna zakucavanja  Reja Vulriža.

Metalac ima ambiciozan plan u Superligi Srbije.

-Probaćemo da se plasiramo u ABA ligu bez obzira ne žestoku konkurenciju, Mege, Radničkog, FMP-a... Sa dr Đukanovićem ništa nije nemoguće.

 

Popović je sinoć prvi put trenirao u Metalcu, a pravo nastupa do kraja sezone stiče po završetku KLS.

Petar Popović dobitnik i pobednik