XS
SM
MD
LG

Poklon Kragujevcu

Iako su i pre ovog susreta obezbedili kartu za finalni turnir Svetske lige u Dubaiju, najbolji srpski vaterpolisti ispunili su obećenje koje su pred utakmicu dali selektor Savić i kapiten Gocić, da će na prvoj zvaničnoj utakmici reprezentacije u Kragujevcu igrati punom snagom i nastojati da šumadijskim ljubiteljima vaterpola prikažu sve ono što krasi ovu zanimljivu sportsku igru.

Bilo je odličnih akcija, asistencija, atraktivnih šuteva i dobre odbrane, što je doprinelo da reprezenatcija Srbije povede već krajem prvog minuta, golom Ćuka, a kasnije poveća prednost i rutinski kontroliše utakmicu.

Mladi golman Partizana Rističević odlično je iskoristio priliku koja mu se ukazala zbog odsustva iskusnih čuvara mreže, a najefikasniji u našem timu bili su Prlainović i S. Mitrović, ali ne treba zanemariti činjenicu da je ruskom golmanu Kostrovu sa svih strana pretila opasnost.

Sa utakmice Srbija – Rusija (Foto: Tanjug)

Priznanje Prlainoviću
Za 200 nastupa za našu reprezentaciju, Andrija Prlainović je, pre početka utakmice, iz ruku Darka Udovičića, direktora Vaterpolo saveza Srbije, primio prigodan poklon.

Treća četvrtina bila je jedini period igre u kojem su Rusi bili ravnopravni, a početkom poslednje četvrtine činilo se da sledi izvesno opuštanje našeg tima, tako da su konstantnu prednost naših od četiri-pet golova razlike gosti pokušali da napadnu, ali su na scenu stupili Prlainović, Nikić i Mitrović, tako da je naša reprezentacija uspela da, čak, udvostruči prednost i ubedljivo završi ovu utakmicu, koja je imala i humanitarni karakter.

Naime, prihod od ulaznicalj, koje su koštale simbolično – 100 dinara, namenjen je za lečenje mladog Kragujevčanina Aleksandra Prijovića, koji boluje od deformiteta kičme, ali je i pored toga uspešan u plivanju kao paraolimpijskoj disciplini.

- U trećoj četvrtini smo se opustili i dozvolili Rusima da daju više golova, ali sam ipak zadovoljan igrom i rezultatom. Bila je ovo prilika da zaigramo u najjačem sastavu, izuzev dvojice golmana, što nam je bilo značajno, kako zbog uigravanja, tako i zbog želje da utakmice naše reprezentacije preselimo iz Beograda i Novog Sada i u Kragujevcu, koji postaje vaterpolo centar doprinesemo da ova igra stekne još više poklonika. Mislim da smo se Kragujevčanima prikazali u dobrom svetlu – ocenio je Dejan Savić, selektor Srbije.

 SRBIJA – RUSIJA 14:7 (3:1, 4:2, 3:3, 4:1)


KRAGUJEVAC
 – Bazen: Sportski centar „Park“. Gledalaca: 1.000. Sudije: Špigl (Nemačka) i Žuha (Slovačka). Igrač više: Srbija: 10(8), Rusija 13(5). Peterci: Srbija 1(1). Rusija: 1(1).

SRBIJA: Rističević 10 odbrana, Mandić 2, Gocić, Marković 1, Ćuk 2, Pijetlović, Nikić 2, Jakšić, Ranđelović, F. Filipović 1, Prlainović 3(1), S. Mitrović 3, Vitorović 1 odbrana.

RUSIJA: Kostrov 7 odbrana, Jatčenko, Odinston 1, Aleničev, Novoksenov, Žnidnik, Derevjankin, Nagajev, Stjepanjuk 2(1), Kholod 2, Antipov 1, Šepeljev 1, Kornejev.