XS
SM
MD
LG

Na Fakultetu za sport predstavljena knjiga "Žanrovi u savremenom novinarstvu"

Na Fakultetu za sport , Univerziteta "Union-Nikola Tesla" iz Beograda predstavljena je nova knjiga "ŽANROVI U SAVREMENOM NOVINARSTVU", u izdanju izdavačke kuće „Jasen“, čiji su autori, profesor Fakulteta za sport, Radivoje Peca Petrović, zajedno sa profesorima Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu, Zoranom Jevtovićem i profesorom Zoranom Arackim. Knjiga je vrednosni iskorak u teoriji novinarstva, kao i praktični vodič, kako za studente, tako i za sve one koji se već bave novinarstvom.

Na predstavljanju knjige prisutne je pozdravila dekan Fakulteta za sport, prof. dr Ivanka Gajić, a govornici su bili prof. dr Radomir Životić, recezent knjige, prof. dr Dobrivoje Stanojević, profesor na Fakultetu političkih nauka, gospodin Živko Baljkas, novinar i urednik sportske rubrike "Politike", gospodin Vojo Stanišić, izdavač, kao i autori, profesor Zoran Jevtović sa Filozofskog fakulteta Univerziteta u Nišu i profesor Radivoje Petrović sa Fakulteta za sport. Govornici su ocenili da je pojava takve knjige popunila teorijsku prazninu u ovoj oblasti, koja je vladala nekoliko decenija, predviđajući joj dugu istoriju i mnoga izdanja.

Na kraju predstavljanja, gostima i govornicima zahvalili su se prof. dr Radivoje Petrović i prof. dr Zoran Jevtović. Predstavljanje knjiga i udžbenika biće redovna praksa na Fakultetu za sport, kao deo ostvarivanja stručnog i naučnog programa fakulteta.