XS
SM
MD
LG

Radnički danas protiv Zvezde

Iako je Radnički u sve boljoj formi, za uspeh protiv Crvene zvezde večeras („Pionir“, 18,00) neophodno je da se mnogo toga poklopi. U prva tri kola Superlige, Radnički je ostvario, može da se kaže, očekivane rezultate. Ako se tome doda i da je imao dobre minute igre na meču koji je izgubio, od aktuelnog regionalnog i državnog prvaka – Partizana, koji je u ovom trenutku bio favorit i kao gost, kragujevački tim potpuno zadovoljan može da otputuje, a tako je u klubu i najavljeno, na večerašnji duel sa još jednim favoritom – Crvenom zvezdom, koja je u ovoj sezoni u punom naletu.

S obzirom na to da je kragujevački tim pokazao da da mu je forma u uzlaznoj putanji, što je, manje-više, zadovoljilo i temperamentnog trenera Miroslava Nikolića, koji, međutim, i dalje više brine o finansijama nego o igri:

- Šta će da bude videćemo. Ali mi dajemo sve od sebe. Biće tako i protiv Crvene zvezde. Očekujem da nastavimo da igramo dobro, ali da li će to da bude dovoljno i u „Pioniru“, jer je Zvezda vrlo jaka, ne možemo da budemo sto posto sigurni – oprezni optimista je Nikolić.

Sava-Lešić

Iskusni krilni centar Kragujevčana, Sava Lešić, kaže da je recept za uspeh u predstojećem meču igra kao u prvom poluvremenu protiv Metalca.

Ipak, i on sam zna da nije isto igrati protiv Zvezde i Metalca, ni jednog trenztka ne precenivši niti potcenivši ni jedan od ova dva tima:

- Potrebno nam je da u svakoj utakmici pružimo onoliko energije koliko smo pružili u prvom delu prethodne utakmice. Neophodno je da svi budemo borbeni i odgovorni u igri, sve vreme, i u odbrani i u napadu, a to je naročito značajno kada igrate protiv snažnih timova, kakav je, svakako, Crvena zvezda, ocenjuje Lešić.

On smatra da je to recept za uspeh na svakoj utakmici, a mogao bi i da bude recept za uspeh protiv odličnog tima beogradskih „crveno-belih“. Ali, Lešić, ipak, nastoji da bude realan:

- Nije pametno pretiti Crvenoj zvezdi pre meča, treba da izađemo na teren i da ostavimo što bolji utisak. To bi bilo zadovoljavajuće i u slučaju jednog ili drugog rezultata.

Staro sportsko pravilo da niko ne mođe da vam uzme nadu, važi i u slučaju Radničkog pred ovaj meč, jer Kragujevčani su prethodnih sezona umeli da iznenade beogradski tim, ap i na njegovom terenu, iako je Zvezda, kao i sada, uvek važila za favorita.

 


14 .kolo Superliga
Borac Mozzart Sport 81 : 83 Radnički
Mega Vizura 82 : 92 Partizan NIS
FMP 76 : 61 Crnokosa
Crvena zvezda Telekom 90 : 53 Metalac Farmakom
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Partizan NIS 14 13 1 27
2 Crvena zvezda Telekom 14 11 3 25
3 Mega Vizura 14 9 5 23
4 Radnički 14 8 6 22
5 FMP 14 5 9 19
6 Metalac Farmakom 14 4 10 18
7 Crnokosa 14 3 11 17
8 Borac Mozzart Sport 14 3 11 17