XS
SM
MD
LG

Tara prvak regionalne odbojkaške lige

Odbojkašice Tare iz Bajine Bašte  postali li su  prvaci Regionalne odbojkaške lige Zlatiborsko-Moravičkog okruga. U celoj odbojkaškoj sezonu  nisu izgubile nijednu utakmicu ,a  samo dva seta prepustile su protivnicama. Posle nekoliko godina  Bajinobaštake su izborile plasman   na kvalifikacioni turnir  za popunu Druge lige Zapad, a po prikazanoj igri u  ligaškom delu nadamo se da će i izboriti   mesto  u višem rangu.

Prvi trener Dragan Pavlović dobro je pripremio ekipu za ligaško takmičenje i rezultat nije izostao.Ekipa je ostala ista , kao i u sezoni 2012/2013 kada im je pripalo drugo mesto iza ekipe Zlatara koja ih je jedina uspela da pobedi,ali je veliki broj povređenih igračica tokom celog ciklusa takmičenja doveo do toga da ne odu na kvalifikacioni turnir u Kraljevo.

- Ova godina je  predstavljala  ubiranje plodova prošlogodišnjeg dobrog rada, igrčice su bile iskusnije, rasterećenije i  veoma motivisane  da prikažu sve ono što su naučile proteklih godina. I na predstojećem turniru očekujem da  odigraju sve utakmice na veoma visokom  nivou, jer  pred njih ne postavljamo nikakve uslove i  moranje da po svaku cenu ostvarimo plasman u viši rang takmičenja. One su svesne da odbojku  igraju sa uživanjem i za sebe. Rezultati dolaze , kao posledica dobrog rada na treningu  dobre organizacije kluba. Raduje nas da veliki broj  navijača prati naše utakmice i svojim  bučnim  navijanjem daju podržku igračicama na terenu - izjavio je prvi  trener Dragan Pavlović.

- Tara je klub  u kojem trenira preko 200 igrača i igračica i sa njima rade  visoko obrazovani   treneri. Ovo je uspeh igrača i trenera. Uprava se trudila da  uz pomoć  opštinske uprave obezbedi  dobre uslove za rad i treniranje. Bajina Bašta je mali grad  sa ograničnim brojem  dece koja  mogu da prođu odbojkašku selekciju, ali svake godine mi uspemo da  bar  jednu igračicu  prosledimo u veći  i bolji  klub. Posećam  vas da je Kristina  Marković prvotimka Jedinsta iz Užica, Angelina Matić  prvotimka  ekipe Futog, Maša Milosavljević igra u uspešno u Austriji, a u našem klubu trenira  četri  igračice za koje će Srbija sigurno čuti u narednim godinam. Voleo bih  da  dobijemo i malo stručne pomoći od  poznatih trenera  u okviru nekih projekata OSS ili da se organizuju višednevni kampovi za trenere koji će podizati svoj nivo znanja - poručuje predsednik kluba Mihailo Jevtić.

Kvalifikacioni turnir igra se  u mesecu maju, a još uvek se ne zna  koliko će ekipa učestvovati, a ni gde će se  igrati.


Čačak 2 : 3 Forma
Stars 2 : 3 Sjenica
Tara 3 : 0 Libero ČA 2
Sloga 3 : 0 Arilje
Lučani 3 : 1 Borac 2
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Tara 18 18 0 54
2 Sjenica 18 15 3 43
3 Sloga 18 13 5 41
4 Lučani 18 13 5 39
5 Borac 2 18 9 9 27
6 Forma 18 8 10 23
7 Čačak 18 4 14 13
8 Arilje 18 4 14 13
9 Stars 18 4 14 12
10 Libero ČA 2 (-3) 18 2 16 2