XS
SM
MD
LG

Imperatori dočekuju ekipu iz Pančeva
Prvi put ove sezone Imperatori će igrati na svom terenu pošto u 3. kolu Superlige Klub američkog fudbala iz Niša dočekuje Panterse iz Pančeva u nedelju, 27. aprila. Posle dva kola u gostima, u kojima su Nišlije zabeležile dva trijumfa, Imperatori će prvi put ove sezone igrati pred svojom publikom.

- Biće ovo veoma važan meč za oba kluba, imajući u vidu prošlogodišnji susret između nas i Pančeva, i bez sumnje nas očekuje fudbalski spektakl. Mislim da uloga favorita ovde ne postoji i da će pobediti onaj klub koji bolje uđe u meč i duže ostane "hladne glave". Za svoju ekipu mogu da kažem da momci vredno rade i veoma su posvećeni treninzima, i vidim u njima volju i želju da ove godine napravimo korak više od opstanka u ligi. Pobedom nad Pančevom taj cilj će biti na dohvat ruke i zato ćemo dati sve od sebe da tako i bude - kaže Nikola Jovanović, glavni trener Imperatora.

imperatori.jpg

O protivniku niški tim dosta zna.

- Pantersi su napravili solidan program, a samim tim i stabilnu Superligašku ekipu. Pojačani parom importa na ključnim pozicijama, kvoterbeka i midl lajbekera, dobili su čvrstinu u odbrani i iskustvo u napadu. Veoma zanimljiv i različit sistem napada gde se pokazuju različite formacije, podjednako dobro trčanje i pas, i agresivna odbrana su neke njihove karakteristike, po kojima se vidi da se ozbiljno radi u njihovom taboru - priča Jovanović.

Ekipa iz Pančeva pretrpela je jedan poraz i zabeležila jedan trijumf.

- Nezahvalno je pričati o taktici za meč jer to se menja iz trena u tren u ovom sportu, moramo obratiti pažnju na svaku sitnicu i biti potpuno skoncetrisani od početka do kraja meča. Ali bez sumnje očekuje nas pravi derbi u nedelju i nadam se da če u narednim godinam i naš derbi dobiti neki zvanični naziv - istakao jeJovanović.

Utakmica će biti odigrana u nedelju, 27. aprila od 15h na terenu sa veštačkom travom u Čairu.


Blue Dragons Beograd 34 : 13 Forestlanders Mladenovac
Imperatori Niš 6 : 34 GAT Dukes Novi Sad
Panthers Pančevo 12 : 35 Wild Boars Kragujevac
Indians Inđija 13 : 54 SBB Vukovi Beograd
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por SCR
1 SBB Vukovi Beograd 7 7 0 1.000
2 GAT Dukes Novi Sad 7 6 1 0.857
3 Wild Boars Kragujevac 7 5 2 0.714
4 Imperatori Niš 7 4 3 0.571
5 Panthers Pančevo 7 3 4 0.429
6 Indians Inđija 7 2 5 0.286
7 Blue Dragons Beograd 7 1 6 0.143
8 Forestlanders Mladenovac 7 0 7 0.000