XS
SM
MD
LG

Šumadinci na – Zvezdu

Uspeli su rukometaši Radničkog da ostvare želju i ostanu u igri za trofej koji bi im bio izuzetno drag, kakav je uvek odnos prema trofejima, a pogotovo kada bi taj trofej bio u istoriji. Tako, Kragujevčane u polufinalu, već je poznato očekuje Crvena zvezda, a gotovo je sigurno da će Radnički da konkuriše za organizaciju finalnog turnira i na taj način pokuša jda se još više približi ostvarenju želja. Pobeda je, svakako, ubedljiva i zaslužena, iako su, možda, nešto lakši zadatak domaći rukometaši imali zbog odsustva povređenog veterana Šapčana Žikice Milosavljevića.

Nemanja Grbović, efikasan i borben (Foto: S. Radovanović)

Očigledno je bilo da su oba tima u utakmicu ušla opterećena željom da se plasiraju u polufinale Kupa, a uz to golmani, Dušan Petrović u Radničkom i Darko Arsić u Metaloplastici, prosto su azčarali mreže tako da je sve do šestog minuta rezultat bio 0:0, a obostranu seriju neefikasnih napada prekinuo je pivotmen Radničkog Nemanja Grbović.

Raspucali su se, potom, domaći rukometaši, a gol Kragujevčana je i dalje bio začaran.
Iako je u prvom poluvremenu, sa četiri gola, u Radničkom najefikasniji bio levi bek Krsto Milošević, opasnost je Arsiću pretila sa svih strama, a kuriozitet svoje vrste je podatak da su Šapčani prvi gol postigli tek posle 19 minuta i 42 sekunde igre, a nisu im pomogla ni dva sedmerca. Dotle je bilo 9:0, a strelac pomenutog gola bio je bek Miloš Prodanović, rođeni Kragujevčanin, svojevremeno igrač Radničkog. On se zatim razigrao i sa četiri gola postigao u prvom poluvremenu više pogodaka nego svi njegovi saigrači.

I u drugom delu meča Radnički je bio ubedljiviji, ali je, naravno, nastojao da kontroliše igru i zadrži prednost.. Metaloplastika je malo konsolidovala redove, efikasan je bio Filip Marjanović, doduše više sa linije sedmerca, ali su Kragujevčani pred kraj meča, čak, uspeli i da povećaju prednost koju su imali na kraju prvog poluvremena i završe meč sa osam golova razlike.

RADNIČKI – METALOPLASTIKA 27:19 (14:7)

KRAGUJEVAC - Dvorana: „Jezero“. Gledalaca: 300. Sudije: Boričić (Grocka) i Marković (Železnik). Sedmerci: Radnički 1(1), Metaloplastika 8(4). Isključenja: Radnički 10, Metaloplastika 2 minuta.

RADNIČKI: Petrović 10 odbrana, 1 sedmerac, Milošević 6, Žegarac 1, Pralica 2, Janićijević, Gugleta, Lekić 3 odbrane, Grbović 5, Mošić, Jaćimović, Tomić 1, Šmigić 4, Bosić 2, Rjičević 2.

METALOPLASTIKA: Arsić 17 odbrana, Holpert, Milovanović, Mitrović, Aleksić, Stevanović, Palević, Marjanović 7(4), Kankaraš 2, Medurić, Vladisavljević, Obradović, Marković 3, Antić, Grujičić 1, Prodanović 5, Dragaš 1.

IGRAČ UTAKMICE: Nemanja Grbović (Radnički).


10 .kolo SRLS Play Off
Železničar 1949 23 : 31 Radnički
Vojvodina 33 : 30 Crvena Zvezda
Metaloplastika 34 : 25 Partizan
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Vojvodina 10 7 1 2 15
2 Radnički 10 7 1 2 15
3 Metaloplastika 10 6 1 3 13
4 Crvena Zvezda 10 4 1 5 9
5 Železničar 1949 10 2 0 8 4
6 Partizan 10 2 0 8 4