XS
SM
MD
LG

Srbi za Srbe: Dijaspora donirala 200000 evra

Srpska dijaspora uz učešće velikog broja donatora iz Srbije, prikupila je u poslednja četiri dana preko 200.000 evra donacija kroz humanitarnu organizaciju ''Srbi za Srbe''. Preko 3.000 donatora širom sveta podržalo je ovu akciju, a spisak svih donatora nalazi se na zvaničnom sajtuwww.srbizasrbe.org. Organizacija je do sada obezbedila veliku humanitarnu pomoć za ugrožena područja u Obrenovcu i okolnim selima, zatim prihvatnim centrima u Beogradu, ugroženim ljudima u Malom Zvorniku, Šapcu, Bajnoj Bašti, Krupnju, Smederevskoj Palanci i Paraćinu. Takođe, prvi kontigent pomoći upućen i u ugrožena područja u Republici Srpskoj kroz lokalni ogranak organizacije ''Srbi za Srbe''.U prvih četiri dana sa računa organizacije u Srbiji potrošeno je 592.605 dinara na najrazličitiju humanitarnu pomoć koja je bila najpotrebnija i to: osnovne životne namirnice (voda, konzervirana hrana, mleko za bebe), pelene, prsluci i pojasevi za spasavanje, pvc čizme, kabanice, čarape, majice, peškiri, pelene za odrasle, baterijske lampe, itd. a ujedno prosleđena je i velika materijalna pomoć u hrani, odeći i obući od donatora iz drugih gradova u Srbiji i Dijaspori. Sa računa organizacije ''Srbi za Srbe'' u Švajcarskoj potrošeno je 5.000 švajcarskih franka za pomoć najugroženijim područjima u Republici Srpskoj koja su takođe zahvaćena poplavama. Najveći deo preostalog novca biće iskorišćen u projektima pomoći saniranja nastale štete širom poplavljenih gradova i sela u Srbiji i Republici Srpskoj.

Humanitarna organizacija ''Srbi za Srbe'', koja okuplja više hiljada članova iz rasejanja i Srbije, pokrenula je veliku akciju pomoći ugroženim domaćinstvima u Srbiji čija su imanja pogođena jednom od najvećih elementarnih nepogoda u poslednjih 100 godina. Organizacija od 2005. godine aktivno radi na prikupljanju i pružanju socijalne i humanitarne pomoći ugroženim porodicama sa petoro i više dece širom Balkana.

Dijaspora je očigledno prepoznala vrednost i značaj Humanitarne organizacije ''Srbi za Srbe'' što dokazuje prikupljenih preko 200.000 evra u donacijama.

-          Pored ogromne pomoći koja pristiže od našeg naroda u inostranstvu, velikog broja amerikanaca, norvežana, kineza, šveđana, kanađana, posebno ističemo veliku pomoć koja ovih dana pristiže sa Kosova i Metohije kao i Krajine, što nas čini izuzetno srećnim i ponosim da budemo deo srpskog naroda, ističe predsednik organizacije Igor Rašula.

 
Donacije za projekat pomoći ugroženim domaćinstvima od poplava mogu se uputiti na već otvorene račune organizacije:

-          Srbija – dinarski račun: 160-279491-71 (sa naznakom ''Borba protiv poplava''), devizni račun: IBAN: RS35160005080002381269, SWIFT: DBDBRSBG, Customer: Srbi za Srbe

-          Republika Srpska – km račun: 5514802213924928 (sa naznakom ''Borba protiv poplava''), devizni račun: IBAN: BA395514804813925344, SWIFT: BALVBA22, Customer: Srbi za Srbe

-          Austrija: Konto: 10364339   BLZ: 32000 (sa naznakom ''Borba protiv poplava'')

-          Države Evropske unije: IBAN:AT97 3200 0000 1036 4339, SWIFT/BIC: RLNWATWW, Customer: Srbi za Srbe (sa naznakom ''Borba protiv poplava'')

-          Švajcarska: 85-419625-6, IBAN:CH46 0900 0000 8541 9625 6, SWIFT: POFICHBEXXX, Customer: Srbi za Srbe (sa naznakom ''Borba protiv poplava'')

-          PayPal (Evropa): szsaustrija@gmail.com (sa naznakom ''Borba protiv poplava'')

-          PayPal (SAD): szsamerika@gmail.com (sa naznakom ''Borba protiv poplava'') - www.serbsforserbs.org

-          Moneybookers/Skrill: c3c.org@gmail.com

-          Srbija: www.srbizasrbe.org

-          Kontakt: organizacija@srbizasrbe.org , www.facebook.com/srbizasrbe
                                                                                                                                                   
Organizacija ''Srbi za Srbe'' se zahvaljuje svim donatorima koji su prepoznali trenutak da kroz finanijsku pomoć obezbede značajna sredstva za saniranje štete prouzrokovane katastrofalnim poplavama u Srbiji i Republici Srpskoj. Akcija ''Borba protiv poplava'' se nastavlja i dalje, jer je ovo tek početak okupljanja srpske Dijaspore i dopremanja neophodne pomoći ugroženom stanovništvu.