XS
SM
MD
LG

Za predsednika Sloge sedmo mesto više od očekivanog

Porazom u Novom Sadu od Proletera Sloga je završila sezonu u Prvoj ligi Srbije. Posle svega što se dešavalo u završnici prolećne polusezone, ako bi pitali navijače, za njih je kraj usledio posle poraza od Doline i Borca u Kraljevu. "Beli" su sezonu okončali na sedmom mestu sa 42 boda pokazavši dva lica. U jesenjem delu su bili najprijatnije iznenađenje lige, ekipa koja je igrala odličan fudbal i stigla do drugog mesta, dok su na proleće postali veliko razočaranje, osvojili samo 16 bodova i značajno pokvarili plasman.

- Lično nisam zadovoljan, ali široko gledano mi smo ostvarili jako dobar plasman na kraju ove sezone. Pa sedmo mesto je više od svih predviđanja. Kada smo letos skupili tim, doveli "anonimnog" Veljka Dovedana za trenera, ceo grad nam se smejao i svi su nam prorekli ispadanje iz Prve lige. Ćutali smo, radili i posle 15 utakmica jesenas bili visoko kotirani, sportski je u tim okolnostima bilo da želimo napred i u elitu i zato smo to zimus i postavili kao cilj. Nažalost, nismo uspeli, još jedan šansa je propuštena - kaže Zvonko Terzić koji se drugu godinu nalazi na mestu predsednika kraljevačke Sloge.

Šta je razlog takvog posrtanja?

- Više je uzroka. Poslovni problemi kočili su našeg finansijera u realizaciji planova prelaznog roka. Iz gradskog budžeta smo dobili povećanje sredstava za 2014. godinu, ali je prvi kvartal uplaćen kada je prelazni rok već bio završen. Zimus smo doveli koga smo mogli, a ne koga smo želeli. I tu je bilo problema, jedan je stigao nespreman, drugi se povredio na prvom treningu, treći posle drugog treninga morao na operaciju, imamo igrača koga je autobus udario na pešačkom prelazu. . . Sve se to dešavalo novim igračima. Na drugoj strani "slučaj Marušić" zbog čega naš najbolji igrač i strelac nije odradio pripreme kako je trebalo. I naravno nismo odradili zimske pripreme, jedini smo prvoligaš koji nigde nije išao na pripreme, nismo imali teren za rad, sve to, uz nedostatak sportske sreće, je uticalo da na proleće tim ne deluje kako smo očekivali.

Na kraju opet "slupčaj Dolina" je došao u nevreme?

- Iskreno, mi smo i pre tog meča propustili lepe prilike da se domognemo pozicije koja nas vodi barem u baraž za elitu. Na kraju je taj meč ispao kao sudbonosni, ali mi smo imali šanse i pre i posle njega. I dalje sumnjam u ispravan ishod te utakmice, ali je činjenica da se čamac zaljuljao i da smo počeli da padamo. To je samo dolilo ulje na vatru. Ipak, vraćam se na početak priče. Mi smo na kraju sedmi, to je odličan rezultat u skladu sa mogućnostima kluba i uslovima u kojima radimo. Pogledajte Timok koji ima četiri, pet puta veći budžet od Sloginog i kakve uslove, pa je ispao. Ili Inđija koja sve ima što mi nemamo, pa su zvali trubače da proslave opstanak u poslednjem kolu. Što se nas tiče, rezultat je odličan, ali lično sam očekivao da možemo do Superlige.

Crta još nije podvučena, ali u Slogi se zna da dolazi novo vreme. Bez finansijera i trenera?

- Zoran Milašinović je ostao pri ranije izrečenoj tvrnji da više neće biti u Slogi, ostaje da u razgovorima koji slede sa njim vidimo kako će se odrediti prema klubu u narednom periodu. Podsećam da je za sedam godina uložio mnogo više nego što je uloženo od strane grada ili se zaradilo od transfera. Ovo rukovodstvo Sloge je legalno, mi ostajemo da radimo posao koji nam je poveren na Skupštini i već pravim plan šta i kako dalje. Sigurno je da ćemo revidirati igrački kadar, svi bez ugovora odlaze, otići će i neki sa ugovorom, a pojedini će i dalje biti tu. Mi nismo u poziciji da se širimo, maksimalno ćemo smanjiti sve troškove. Igrački kadar će biti iz Kraljeva, naše škole, tj. momci koji su bili na pozajmicama u drugim klubovima, računamo i na igrače iz najbližeg okruženja. Cilj će biti opstanak, borićemo se kako znamo i umemo da uspemo i ponovo ćemo šansu dati mladim igračima da preko Sloginog dresa potraže afirmaciju.

Trener je takođe problem?

- Igor Tufegdžić je završio misiju i to samo iz razloga što nema licencu. On jeste rešenje za Slogu, ali u ovom slučaju su propisi jači. Obavio sam razgovor sa Veljkom Dovedanom koji je izrazio želju da bi ponovo vodio tim. I kod njega čekamo rešenje oko licence. On očekuje da sve kompletira u BiH, na školi u Sarajevu i nadam se da će to brzo biti rešeno. Naravno, to su bili preliminirani razgovori, još ćemo videti, ali lično mislim da bi bio najbolje rešenje za naš klub.

Sloga je i sa finansijerom imala poseldnjih godina problema vezanih za finansije. Situacija je sada još teža. Očekujete li pomoć nekog novog finasijera ili osevežnja UO sa grupom sponzora?

- Lično, ne vidim da ima čoveka koji bi došao u Slogu i uložio novca koliko Zoran Milašinović. Ako se pojavi spreman sam odmah da se povučem i prepustim čoveku vođenje kluba. Razgovarao sam poslednjih dana sa nekoliko ljudi, biće tih razgovora još. Svima nudim ruku saradnje, sve što je u interesu Sloge i fudbala u Kraljevu. Ovde moramo da zakopamo sujete i da radimo da bi Sloga preživela i daj bože jednog dana postala superligaš. Dakle, pozivam sve koji na bilo koji način mogu i hoće da pomogmnu da se jave u klub, da zajedničkim naporom i strategijom nastavimo tamo gde smo u tek okončanoj sezoni stali - zaključuje Zvonko Terzić predsednik kraljevačkog prvoligaša.

RADOSAVLJEVIĆA I DRAŠKOVIĆA NISMO MOGLI DA ZADRŽIMO

Nedavno je javno zamereno čelnicim akluba što su zimus dozvolili da dvojica standardnih prvotimaca Dejan Radosavljević i Stefan Drašković napuste klub i odu u redove rivala i novog superligaša iz grada na Moravi.

- Dejan Radosavljević je dobio ponudu od Borca kojoj nismo mogli da pariramo i za igrača njegovih godina takva ponuda se ne odbija. Tu je sve jasno. Što se tiče Draškovića, ja sam iz novina saznao da je otišao u Borac. Zamerio sam mu što se nije javio, da nas upozna sa planovima, ali mislim da je i tu ponuda bila mnogo jača od onoga što smo mi mogli da ponudimo. To je istina oko njih dvojice - kaže Terzić.


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31