XS
SM
MD
LG
24.03.2009 A.Daišević

Pobedom u Kruševcu Sloga uspešno završila ovu sezonu

Strepeli su navijači Sloge do poslednjeg kola, ali na kraju dosta radosti. Njihovi ljubimci su ispunili obećanje, pobedili u Kruševcu i obezbedili opstanak u eliti, pa će od jeseni zaigrati svoju desetu uzastopnu prvoligašku sezonu. A do pre mesec dana Slogin pohodo na opstanak u Svislajon ligi delovao je kao utopija, nemoguća misija za klub 60 godina duge tradicije koji neviđenim improvizacijama i sklapanjem tima u poslednji čas opstaje u eliti. U Kruševcu, u utakmici u koju je stala cela sezona, Sloga je, pred velikim brojem i svojih navijača, odigrala jako dobru utakmicu i drugom pobedom na strani ove sezone ostvarila cilj.
- Bilo je lepo u Kruševcu, imali smo uspešno gostovanje, nije bio dalek put, dobro smo putovali, sve obezbedili što treba, domaćin nas lepo dočekao i ispratio,a između toga smo i zabeležili pobedu - u svom stilu odgovara Dragan Kostić trener Sloge na pitanje kako je bilo u "Lazarevom gradu".
Mnogo nedoumica je bilo u mečevima poslednjeg kola,a samim tim i dosta sumnji u ishod nekih mečeva?
- Nemam nikakav komentar na to, čaršijskim pričama se ne bavim, već 22 godine radim ovaj posao i oguglao sam na sva ta govorkanja "odlično" upućenih. Sloga je pokazala veliku želju da pobedi u utakmici koja joj je sve značila ove sezone. odigrali jako kvalitetno, naročito prvo poluvreme gde smo postigli 57 poena i već tada rešili pitanje pobednika. Zadovoljan sam prikazanim od strane mojih igrača i na kraju, kada podvučemo crtu, ostvarili smo odličan plasman. Dve pobede više od ekipe koja je ispala iz lige i solidno deseto mesto je pokazatelj da smo ipak uradili kvalitetan posao, doduše u minut do dvanaest.
Po prvi put u karijeri niste bili samo trener već i finansijer kluba koji je letos bio pred kolapsom?
- Meni je posle porodice i bližnjih Sloga najveća ljubav, ona mi je dosta toga dala, tu sam se afirmisao i osećao sam potrebu da mom klubu pomognem kada mu je bilo najteže. Nažalost, malo je onih koji su mi se priključili u toj mojoj nameri, u ovom gradu se uspesi ne praštaju, svi drže govore, mnogo je dušebrižnika, a kad treba konkretno uraditi posao, nešto pomoći, nigde nikoga. Mesec dana pred početak prvenstva nismo imali dva igrača na treningu, tim smo sklopili preko noći i krenuli u nemoguću misiju u čiji ishod sam verovao samo ja i moji najbliži saradnici. Sada, pola godine kasnije, imamo čime da budemo zadovoljni, mada je jasno da po tradiciji i ugledu Sloga ne sme da se zadovoljava pukim opstankom u eliti. Ipak, to je sada bio maksimum za ovaj klub. Narednih desetak dana ćemo se svi dobro odmoriti, prikupiti snagu i krenuti u novi posao. Stvorili smo bazu i ako bude pameti i želje odgovornih u gradu Sloga u novoj sezoni može biti kadra za mnogo više ciljeve.
Često ste proteklih meseci pominjali odgovorne u gradu?
- Kako i ne bi!? Pa Sloga se vodi kao gradski klub, ima takav status, simbol je Kraljeva,a od jula prošle do marta ove godine mi nismo dobili ni dinara od grada. Sve vezano za stipendije igrača, stanove, ishranu, prevoz, organizaciju utakmica palo je na mene. Umesto da budem na terenu, tamo gde se najbolje osećam i gde mogu najviše da pružim, ja sam morao da radim sve druge poslove. I naravno da preuzmem odgovornost za sve rezultate. Pa iako su nas dušebrižnici izbacili već iz lige, mi smo opstali, tek da se niko ne sikira. Sledi nam u narednom periodu organizovanje vanredne Skupštine kluba, stvaranje uslova za bolji rad i rezulatte, ako KK Sloga još nekoga zanima u gradu. Podsećam da u ovoj godini slavimo 60. rođendan i treba sve dostojno obeležiti i za sve to su potrebni ljudi, odani klubu, željni da pomognu na bilo koji način - zaključuje Dragan Kostić koji je za sada garant da Sloga neće dospeti u situaciju u kojoj je bila prošlog leta.

Košarkaški klub Sloga je dobio i priznanje KSS pa će biti domaćin finalnog turnira pionirskog prvenstva Srbije od 8.-12. aprila.
- To je veliki plus za klub i moramo učiniti sve da se pokažemo kao pravi domaćini, da sve bude organizovano na evropskom nivou. Ubeđen sam da će nam i za ovo prvenstvo priskočiti u pomoć ljudi koji žele dobro Slolgi i kraljevačkoj košarci - naglašava Kostić.


Radnički 034 Group 71 : 85 Borac
Lions 90 : 79 Radnički Invest Inž.
Napredak Rubin 79 : 89 Sloga
Ergonom 86 : 81 Vizura
Metalac 70 : 65 Tamiš Petrohemija
Mašinac 97 : 87 Zdravlje Actavis
Novi Sad 81 : 85 Mega Hypo Leasing
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Lions 26 22 4 48
2 Borac 26 18 8 44
3 Metalac 26 17 9 43
4 Napredak Rubin 26 15 11 41
5 Mega Hypo Leasing 26 15 11 41
6 Radnički 034 Group 26 13 13 39
7 Ergonom 26 12 14 38
8 Novi Sad 26 12 14 38
9 Radnički Invest Inž. 26 12 14 38
10 Sloga 26 11 15 37
11 Mašinac 26 10 16 36
12 Tamiš Petrohemija 26 10 16 36
13 Vizura 26 9 17 35
14 Zdravlje Actavis 26 6 20 32