XS
SM
MD
LG

Bez golova i u Ivanjici

U trećoj kontrolnoj utakmici fudbaleri Radničkog 1923 juče su gostovali u Ivanjici i sa bivšim superligašem odigrali bez pogodaka. Ekipa Javor Matisa, koju vodi bivši trener Radničkog Slavko Kuzeljević, u finišu protekle sezone u Kragujevcu je osvojila bod igrajući 3:3, ispala je iz Superlige, ali je, uglavnom, zadržala kostur ekipe. Strelci juče nisu bili raspoloženi, jer su golmani na obe strane bil uspešniji.

Trener Kragujevčana Dragoljub Bekvalac u prvom poluvremenu isprobao je i dvojicu novajlija Ilića, koji je Kragujevčanin i Čordašića, igrača Donjeg Srema. Međutim, u ekipi kragujevačkog superligaša nisu se pojavili Nenadić, Krasić i Avramović, takođe igrači na probi, koji su igrali protiv izraelskog Hapoela na prethodnoj probnoj utakmici u Staroj Pazovi.

Domaćini, koji će se u narednoj sezoni takmičiti u nižem rangu – Prvoj ligi Srbije, dobro su počeli. Docić je iz slobodnog udarca dobro šutirao, ali je Vesić imao sreće, jer je prečka zaustavila udarac. U 10. minutu isti igrač je ponovo izveo slobodni udarac, ali odbijenu loptu glavom nije uspeo da pošalje u mrežu, jer je novi golman Kragujevčana dobro intervenisao.

 Na utakmici u Ivanjici bilo uzbuđenja, ali ne i golova (Foto: FK Javor)

Uzvratili su fudbaleri Radničkog 1923 preko novajlije Čordašića, koji je oprobao udarac iz daljine, ali je šutirao preko gola. Prvu ozbiljniju šansu za vođstvo Kragujevčani su imali u 19. minutu. Posle kornera, fudbaler iz Gane Osei, koji je iz surduličkog Radnika došao na probu u Kragujevac, glavom je za malo loptu poslao preko gola. Pokušao je i Savo Kovačević, strelac pobedonosnog pogotka na prethodnoj utakmici protiv Hapoela, ali je golman Đogatović, koji je nosio i dres Radničkog i Novog Pazara, bio siguran. Uzvratio je na drugoj strani Živković, ali nije mogao da iznenadi golmana Vesića, koji je iz Crvene zvezde došao u Radnički 1923.

U drugom poluvremnu trener Bekvalac dao je šansu mladim igračima, a na golu se pojavio Žarko Trifunović, koji je branio i protiv Izraelaca na ptrthodnoj probnoj utakmici. Javor je u 52. minutu imao šansu za vođstvo, ali je posle centaršuta Vesić ispustio loptu, a Dražić je bio neprecizan.

U finišu utakmice domaći fudbaleri više su napadali, ali nisu uspeli da postignu gol. Docić je jako šutirao iz prekida, ali je bio za malo neprecizan i lopta je završila preko prećke. U poslednjem minutu utakmice istakao se golman Kragujevčana Trifunović sjajnom odbranom udarca, koji je uprutio rezervista Javora Savkov, pa je susret završen bez golova i pobednika.

Fudbaleri Radničkog 1923 nastavljaju pripreme u Kragujevcu, a već u utorak ih očekuje nova probna utakmica. Ponovo će igrati u Staroj Pazovi na terenu Sportskog centra FSS-a, a protivnik će im biti novi suski prvoligaš Ufa, koji se priprema u „Kući fudbala“. Do početka prvenstva u Superligi i susreta sa Spartakom u Subotici, 9.avgusta, kragujevački superligaš imaće i poslednju proveru sa Jagodinom.

JAVOR MATIS – RADNIČKI 1923 0:0

IVANJICA – Stadion: Gradski. Gledalaca oko 700. Sudija: Lj. Borisavljević (Ivanjica).

JAVOR MATIS: Đogatović, Gojačanin, Zlatković, Gajić, Milović, Ivelja, Docić, Stojaković, Čečarić, Živković, Dražić. Igrali su još: Glintić, Kolaković, Vujoovič, Ratkovič, Savkov, Jovanović, Valiđo, Srećković, Đokić.

RADNIČKI 1923: Vesić, Miljuš, Ilić, Osei, Jašić, Kelejvić, Čordašić, S. Andrić, S. Kovačević, Popović, Stojanović. Igrali su još: Trifunović, Božović, Rosić, Bubanja, Živanović, N. Kovačević, Vidović, Stević, Nedeljković.