XS
SM
MD
LG

Slajsov trofej iz Valjeva "pobesneli Maks" odneo u grad svetlosti

Francuz (Maxime Janvier) Maksim Žanvie pobednik je prvog valjevskog fjučersa „Slice 2014“ (tvrda podloga nagradni fond od 10.000 dolara). Mladi Parižanin je posle velike borbe u finalu nadmašio Makedenca Tomislava Jotovskog 2:0.

Puna dva sata i 38 minuta trajao je žestoki boj Francuza i Makedonca. U serijama su jedan i drugi osvajali poene i gemove, mamili uzdahe i frenetične aplauze brojnih posmatrača valjevskog fjučersa. Iskusniji i stariji Jotovski se vratio u prvi set posle 0:3,osvojio pet gemova zaredom ali je na kraju u taj brejku ipak poklekao. U drugom setu Makedonac ponovo propušta šansu da izjednači rezultat. Nesnosna sparina, pa udari vetra, ali na prvom mestu publika na strani Jotovsakog nisu zaustavili momka iz grada svetlosti da posle 8:8 u taj brejku, iskaže hladnokrvnost i moral pobednika. Uz poklon Jotovskog, čist zicer zakucao je u mrežu, u odlučujućem poenu meča , Maks krikom radosti proslavlja pobednički forhend. Šampionski pehar, nagrada od 1.600 dolara,donenli su pomak na ATP, sedamnaestogodišnjaku iz Pariza do danas 1116 teniseru sveta. Šest godina starijeg Jotovskog 709. takođe očekuje napredak na ATP listi. tenisera sveta.

-Divno je bilo u Valjevu. Sjajni ljudi i neverovatno dobro pripremljeni tereni. Posle strašnog četvrtfinala i velike pobede protiv a Mikija Jankovića, stekao sam ogromno samopouzdanje, a porasli su motivi i želja da osvojim trofej. Danas je bilo teško. Čestitam Jotovskom na sjajnom meču. Ove godine sam tek počeo da igram na turnirima. Mlad sam. želim da napredujem, i nadam se za koju godinu i nastupu na Rolan Garosu- nema dilemu mladi Parižinan.

-Imao sam svoje šanse, moglo je biti bolje u oba seta po mene. Čovek se uči na greškama dok je živ. Čestitam Maksimu, i siguran sam da će ovaj momak daleko dogurati. Sjajna organizacija, čestitam gospodinu Iliću, vlasniku TK Slajs“ na svemu što radi Hvala Valjevu i Valjevcima na sjajnoj podršci u finalu –rekao je na kraju icrpljujećeg meča Tomislav Jotovski.Fjučers „Slice 2014 –Valjevo „

Nagrade i pobedničke pehare finalistima uručili su prvi čovek TK „Slajs“ Dragan Ilić i sportski direktor turnira Milan Nešovanović

Rezultati : polufinale: Arsenije Zlatanović - Tomislav Jotovski 0:2(3:6,0:1 predaja) ,Maksim Žanvie- Bogdan Đurđević 2:0(6:1,6:2).

Finale: Tomislav Jotovski -Maksim Žanvie 0:2(6:7(4:7) 6:7),8:10).

 

Radost Maksima Žanviea šampiona Slajsovog fjučersa u Valjevu

Pobednik Žanvie, vicešampion(Jotovski levo)vlasnik TK Slajs Dragan Ilić i direktor turnira MIlan Nešovanović(desno)

Parižanin Maks sa malim Valjevcima

PRIJATELJ  SVETA SPORTA  

   AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ -STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA

       AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

    ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71