XS
SM
MD
LG

Medicinska zaštita u FK Donji Srem

 

Fudbaleri spremni za prvenstvo

   Da bi se fudbaleri Donjeg Srema što bolje pripremili za predstojeće prvenstvo, bitna je i što kvalitetnija lekarska zaštita. Čelnici pećinačkog superligaša i po tom pitanju ništa ne prepuštaju slučaju - za preventivnu zaštitu i što brži i kvalitetniji oporavak igrača zaduženi su dr Dušan Vučenović i fizioterapeut Miloš Grujić.

  - Specijalista sam fizikalne medicine i doktor medicinskih nauka - kaže dr Vučenović, još jedno od „pojačanja“ Donjeg Srema - Trenutno sam direktor specijalne bolnice u Starom Slankamenu. Više od tri decenije sam radio u Fudbalskom klubu Crvena zvezda.

   Popularni Miša je čitavu deceniju u pećinačkom klubu.

   - Za sve vreme provedeno u Donjem Sremu, a pre toga u Inđiji, formula uspeha u ovom poslu je ostala ista - ističe Miloš Grujić - Bitno je obezbediti vrhunske uslove za rad i odmor, izbalansiranu i pojačanu ishranu i sve neophodne mere za zaštitu igrača. Tokom nedavnih priprema na Zlatiboru, imali smio vrhunske uslove: od terena, teretane i ambulante sa svim uređajima za fizikalnu medicinu. Povrede koje su u ovom periodu priprema uobičajene, pravovremenom reakcijom svedene su na minimum i trenutno su kod nekih igrača u pitanju povrede lakše prirode.

 

 

Miloš Grujić i Dušan Vučenović