XS
SM
MD
LG

Trener fudbalera Sloge ne krije da "cedi drenovinu"

Kraljevački prvoligaš je na vreme počeo pripreme za novu sezonu, na prozivci je predstavljen novi strateg Miljojko Gošić i to je jedina pozitivna stvar koja se desila u klubu iz Industrijske ulice. U međuvremenu, tim koji je protekle tri sezone uspešno igrao u drugom razredu srpskog fudbala i bio na domak superlige, se raspao. U Slogi su ostala samo trojica igrača iz prethodnog perioda, golman i kapiten Aleksandar Božović, Veljko Antonijević i napadač Nikola Radović. Beli dres su zadužili uglavnom omladinci, povrtanici sa kaljenja i po neki novajlija sa prefiksom „pojačanje“. Po planu radu Kraljevčani su odigrali seriju kontrolnih utakmica gde je bilo blistavih partija poput pobede u Čačku nad Borcem od 3-1, preko poraza od crnogorskog ligaša Petrovca 1-0, trijumfa nad srpskoligašem Šumadijom 1903 iz Kragujevca 1-0, remija bez golova sa prvoligašem i imenjakom iz Petrovca na Mlavi, do pobede nad srpskoligašem Timokom iz Zaječara 1-0.

- Duel sa Timokom je bio poslednji kontrolni do sada. Videli smo dva različita poluvremena. U prvom su Zaječarci pokazali sav kvalitet protiv našeg tima čije nas igra i izdanje ne ohrbaruje i ne raduje. Ali morali smo da se uverimo ko to može da se priključi momcima iz drugog poluvremena čije je izdanje bilo mnogo ozbiljnije, ali gde je takođe bilo grešaka. I tu imamo problema sa nekim linijama tima, nismo popunjeni kako smo planirali i kako bi trebalo. Moj zadatak je da radim na terenu sa 25 igrača koji redovno treniraju, moj saradnik Ivan Karalić i ja smo na terenu od jutra do sutra, činimo što je u našoj moći das složimo kockice novog tima, drugim rečima cedimo drenovinu i videćemo... – naglašava Miljojko Mikica Gošić šef struke kraljevačke Sloge.

Protiv Timoka malobrojni navijači „belih“ su videli i dva pojačanja sa strane, proverenog desnog spoljnog Radenka Kamberovića i visokog napadača Nemanju Mrdakovića.

- Kamberović je neophodan ovom timu, iskusan, proveren fudbaler, ali on je angažovan na „otvoren“ ugovor, u slučaju dobre inostrane ponude može bez problema da ode. Mrdaković je momak koji je u karijeri imao uspona i padova, čistio je papire u četvrtoj ligi i sada je u Kraljevu na novom početku. Iako će u njegovoj igri biti kriznih momenata, što je razumljivo, on je pokazao da nam vredi i da je značajan za tim. Ipak, sve to nije dovoljno, nama treba još barem jedan igrač na toj poziciji, trebaju nam brža rešenja u veznoj liniji. Ljutnje nema, ovim igračima velika zahvalnost na uloženom trudu i ponašanju, ali svaki rang limitira igrača. Ovaj tim će možda kroz neko vreme i odlično funkcionisati, ali da li će nas njegovo veličanstvo rezultat držati da zajedno rastemo, e to je krucijalno pitanje.

Ne krije provereni strateg rodom iz blagorodne Župe da je Prva liga teško takmičenje?

- Jako ozbiljan rang, težak, zna se koliko timova ispada, koliko upada, svaki meč je kvalifikacioni. Da bi bili jači i kvalitetniji potrebna je reakcija Uprave, a ja tu vidim već mesec dana jednu neverovatnu i fanatičnu upornost predsednika Terzića koja prevazilazi neke humane pristupe. I tu je tačka. nema drugih i ne razumem zašto je reakcija u gradu takva, jer kome drugom treba Prva liga ako Kraljevu ne treba – zapitao se Miljojko Gošić.

Plan do starta jesenje polusezone je jasan, uz jednu izmenu.

- U subotu gostujemo Napretku na generalnoj probi Kruševljana pred start Superlige. U sredu ćemo zakazati jednu lakšu utakmicu kod nas i potom nas čeka generalna proba, bilo je poredviđeno da gostujemo Javoru, ali je žreb odlučio da sa njima igramo na startu prvenstva, pa nam je to sada stvorilo probleme i trražimo rivala koji bi nas ugostio sedam dana pred start lige, recimo neki srpskoligaš. Entuzijazam i energija me nisu napustili, ne odustajem od toga da će se Sloga dostojanstveno takmičiti, ali nešto više od toga da pbećavam i govorim bilo bi pretenciozno i ja to ne mogu. Radim samo svoj posao na terenu – zaključio je šef struke kraljevačke Sloge Mikica Gošić.

TEŽAK ŽREB

Sloga na startu sezone gostuje u Ivanjici, dočekuje Bačku (Bačka Palanka), pa ide u Inđiju, da bi potom u Kraljevo stigao Metalac.

- Jako težak raspored, to je evidentno, pogotovo za našu ekipu u ovakvom sastavu. Bilo bi bolje da je bilo drugačije, ali šta da se radi. U svakom slučaju najlakša će biti utakmica u Ivanjici, ne zato što smo se već predali, već što prvo kolo nosi uvek moguća iznenađenja i što u tom meču nemamo šta da izgubimo – kaže Gošić.

NEKOREKTNI CMILJANOVIĆ

Ljut kao ris bio je strateg „belih“ na pitanje zašto protiv Timoka nije bilo u timu Cmiljanovića.

- U svojoj trenerskoj karijeri ovo nisam doživeo, takav gest igrača, sportski nekulturan. Momak je izborio mesto u timu, ima određene kvalitete i onda bez reči, bez pozdrava, samo spakuje stvari i ode, ne ostavi ni ključeve od stana. O tome smo svi u klubu obavešteni iz nekih drugih izvora na dan utakmice sa Zaječarcima. Tako se ne može proći u fudbalu na pravi način, nečuveno – nije krio razočaranje postupkom mladog fudbalera Gošić.


Trener
UEFA Pro Licence
Broj godina: 63

GFK Jagodina
Jagodina
Srpska liga Istok
2023-2024
30 .kolo Prva liga Srbije
Radnik 4 : 0 Metalac (GM)
Inđija 2 : 1 Kolubara
Bačka (BP) 1 : 1 Sloboda
Javor Matis 3 : 1 Moravac Orion
Mačva 4 : 0 Sloga (K)
Sindjelić 1 : 0 BSK Borča
Jedinstvo Putevi 0 : 2 Bežanija
Proleter 1 : 1 Sloga (PM)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 30 19 7 4 64
2 Javor Matis 30 17 10 3 61
3 Metalac (GM) 30 16 7 7 55
4 Bačka (BP) 30 14 6 10 48
5 Inđija 30 14 4 12 46
6 Sindjelić 30 12 4 14 40
7 Proleter 30 11 7 12 40
8 Sloga (PM) 30 10 10 10 40
9 Bežanija 30 11 7 12 40
10 BSK Borča 30 10 8 12 38
11 Kolubara 30 9 11 10 38
12 Sloboda 30 8 12 10 36
13 Moravac Orion 30 10 5 15 35
14 Jedinstvo Putevi 30 7 8 15 29
15 Sloga (K) 30 8 2 20 26
16 Mačva 30 5 10 15 25