XS
SM
MD
LG

Pojačanja i odlasci u Indjiji

Pripreme inđijskog prvoligaša ulaze u završnu fazu. Tokom proteklih 45 dana dosta toga je urađeno na brušenju forme i stvaranju nove kompozicije sastava prvoligaša iz sremske ravnice. Trener Miloš Veselinović oformio je ekipu koja će kako se očekuje biti spremna za početak novog prvenstva i startnu utakmicu u kojoj na svom terenu Inđijce očekuje susret sa dojučerašnjim superligašem, užičkom Slobodom.

Odigrano je i više prijateljskih utakmica u kojima rezultat nije bio primaran. Poslužile su stručnom štabu da se na delu uveri u mogućnosti pojedinaca, naročito igrača koji su dolazili iz manjih fudbalskih sredina u potrazi za šansom da zaigraju na prvoligaškoj sceni.

Iz dana u dan tim se polako formirao,dobijao neophodnu fizionomiju. Utisak je da Inđija sada ima dovoljan broj kvalitetnih fubalera u svim linijama tako da je u stanju da oformi celinu dostojnu nadmetanja na prvoligaškom nivou.

Jedno je sigurno uložiće sve napore kako bi se izbegao katastrofalan bilans iz jesenjeg dela protekle sezone kada je u 15 kola osvojeno samo 11 bodova.

Furiozni nastavak i 26 prolećnih bodova jesu podvig za klupske anale ali ne mogu da neutrališu opor ukus prethodne jeseni. Ozbiljan pristup uočava se već od prvog dana,od početka priprema. Vidljivo je da stručni štab vrlo dobro zna šta hoće i u tom cilju i pokreće aktivnosti.

Poslednjih dana pristupilo je nekoliko značajnih pojačanja. Kao što su i najavili angažovali su igrače koji kvalitetom, iskustvom i renomeom zavređuju pažnju i poštovanje.

Goran Smiljanić, doskorašnji igrač novosadske Vojvodine, biće dostojno pojačanje. Igra na poziciji ofanzivnog desnog bočnog igrača. Već se ogledao u dresu zeleno bele boje kada je svojevremeno proveo u Inđiji godinu dana po osnovu dvojne registracije.

Lazar Čordašić dolazi iz redova superligaša Donjeg Srema. Radi se o iskusnom igraču sredine terena sa višegodišnjim stažom na superligaškim terenima. Svojevremeno se proslavio golom u utakmici sa Partizanom kada su Pećinčani priredili veliku senzaciju pobedom nad višestrukom šampionom.

Nikola Rnić (30), takođe igrač sredine terena, Zemunac koji je poslednju sezonu proveo u redovima prvoligaša Radnika iz Surdulice nosiće u narednoj sezoni zeleno beli dres Inđija. Svojim iskustvom pokušaće da doprinese uspešnijoj organizaciji igre srednjeg reda.

Zakarija Suraka osamnaestoghodišnji napadač poreklom iz Gane prošle polusezone bio je na kaljenju u redovima Sloge (P/M). U narednoj sezoni pojačaće konkurenciju u napadačkom redu. Radi se o igraču izvanredne fizičke građe i neverovatne brzine koji je već od prvog dana privukao posebnu pažnju inđijskih ljubitelja fudbala.

Ako se ovome dodaju ranije pristigli Lazar Jovišić (Dunav,Stari Banovci), Miloš Radivojević (Sinđelić,Beograd), Branimir Kostić (Švajcarska) te dojučerašnji omladinci Nemanja Bosančić, Dario Krivokuća i Aleksandar Dimitrić imaće trener Miloš Veselinović na raspolaganju solidan fond igrača za ostvarenje zacrtanog plana.

Od Inđije očekuje da igra zapaženu ulogu na prvoligaškoj sceni.

Poslednjih dana bilo je i nekoliko odlazaka. Čedomir Tomčić,nakon dužeg nagađanja, pronašao je uhlebljenje u Erevanu, glavnom gradu daleke Jermenije u redovima tamošnjeg prvoligaša Ararata, višestrukog šampiona te zemlje. Kako saznajemo iskusni igrač koji igra na poziciji zadnjeg veznog igrača, potpisao je ugovor na godinu dana.

Branislav Čonka (25), hitronogi desnokrilni napadač,dobio je potrebna dokumenta za promenu klupske sredine. Nekadašnji omladinski reprezentativac, igrač koji je prošao fudbalsku školu beogradskog Partizana, okušaće se od jeseni na superligaškoj sceni.

Čonka je prihvatio poziv kragujevačkog Radničkog gde će pokušati da dokaže svoje nesumnjive fudbalske kvalitete. Rođeni Inđinčanin je nakon završetka omladinskog staža u Partizanu nastupao za Teleoptik, Javor iz Ivanjice i slovenački Rudar iz Velenja.

Poslednju sezonu proveo je u redovima matične Inđije .

Tokom protekle sedmice na Gradskom stadionu primećeno je prisustvo više predstavnika klubova iz bliže okoline. Kao što je poznato Inđija ima više igrača kojima je istekao staž u omladinskom pogonu. Prvoligaš će im pronaći angažman i omogućiti kaljenje u nekom od klubova srpskoligaškog ili zonskog ranga.

Pre svih tu je Ljukovo iz istoimenog mesta na domak Inđije. Novi član Novosadsko-sremske zone izrazio je želju za angažovanjem nekolicine mladih igrača. Kako saznajemo prvoligaš će udovoljiti zahtevima zonaša koji je u, ne tako davnoj,prošlosti dao sijaset kvalitetnih igrača koji su uspešnu karijeru nastavili u redovima Inđije.

 

Sledeću prijateljsku utakmicu Inđijci igraju u sredu. Biće gosti Radničkog iz Sremske Mitrovice, člana Srpske lige, grupa Vojvodina. Biće ovo još jedna dobra prilika da se na delu vide mogućnosti pojedinaca, naročito prispelih novajlija. Generalna proba biće susret sa Dunavom iz Starih Banovaca koji se igra u subotu 9. avgusta na inđijskom Gradskom stadionu.


30 .kolo Prva liga Srbije
Teleoptik 2 : 4 Bežanija
Inđija 1 : 0 Timok
Sloga (PM) 1 : 1 Radnik
Sindjelić 4 : 3 Smederevo
BSK Borča 1 : 0 Dolina
Metalac (GM) 0 : 2 Mladost (L)
Jedinstvo Putevi 1 : 2 Borac
Proleter 2 : 1 Sloga (K)
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mladost (L) 30 18 6 6 60
2 Borac 30 15 7 8 52
3 Metalac (GM) 30 15 7 8 52
4 Bežanija 30 11 12 7 45
5 BSK Borča 30 12 7 11 43
6 Sloga (PM) 30 12 7 11 43
7 Sloga (K) 30 12 6 12 42
8 Jedinstvo Putevi 30 11 8 11 41
9 Proleter 30 10 9 11 39
10 Radnik 30 10 8 12 38
11 Sindjelić 30 10 7 13 37
12 Inđija 30 10 7 13 37
13 Timok 30 8 10 12 34
14 Dolina 30 9 7 14 34
15 Teleoptik 30 8 7 15 31
16 Smederevo 30 8 7 15 31