XS
SM
MD
LG

Novi igrači veruju u Radnički

Kragujevački superligaš Radnički 1923 ulazi u novu sezonu, koja počinje sutra, sa potpuno izmenjenim sastavom u odnosu na prethodnu godinu. Do sada je stiglo 13 novih igrača, sa kojima su potpisani ugovori. To su, uglavnom, mlađi igrači, ali ima ih i sa iskustvom u inostranstvu i u Superligi.

Keljević, Đorđević, Čonka, Terzić, Andrić, Vidić i Milovanović - optimisti (Foto: M.Jovičić)

Među njima najstariji je Marko Đorđević (31), a najmlađi Stefan Andrić (18) iz omladinskog pogona Radničkog 1923. Svi oni veruju u bolje dane kragujevačkog superligaša u kojem vide i svoju perspektivu. Zajednička im je želja da Radnički 1923 dobro startuje, da zauzme mesto u sredini tabele i da se ne bori za opstanak.

Jedan od njih je i napadač Dragan Milovanović, koji je došao u Kragujevcu u prolećnom delu protekle sezone, ali je imao peh da se povredi tri dana pre početka prvenstva zbog čega nije mogao da pokaže šta zna. Proteklih šest meseci proveo je u Kirgistanu, gde je postigao 10 golova na 12 odigranih utakmica.

- Kada sam došao u Kragujevac najavljen sam kao veliko pojačanje, ali me je povreda omela da pokažem kvalitete. Vratio sam se da se predstavim u pravom svetlu, jer sam se oporavio i dobro igrao u proteklih šest nmeseci u inostranstvu. Poznajem neke mlađe igrače iz Radničkog i momke koji su sada došli sa superlligaškim iskustvom, kao što su Đorđević, Vidić, Savo Kovačević. Nadam se da će ova ekipa Radničkog pod rukovodstvom šefa Bekvalca dobro startovati, da se nećemo boriti za opstanak – rekao je za „Šumadijapress“ povratnik Milovanović.

Kruševljanin Marko Đorđević (31)stigao je u Kragujevac, kao najiskusniji od svih novajlija. Počeo je fudbalsku karijeru u Napretku, gde je bio i kapiten. Dve sezone proveo je u Jagodini, a prerhodne tri godine u Kazahstanu. Igra na poziciji štopera i pojačaće odbranu Radničkog posle odlaska štopera Tintora.

- Došao sam ovde da dam svoj maksimum i pomognem klubu da ostvari što bolje rezultate, a ja se predstavim u dobrom izdanju ljubiteljima fudbala u Kragujevcu. Odigrao sam prijateljsku utakmicu u Jagodini i video sam da Radnički stvara solidan tim. Pokušaću da svojim iskustvom pomognem mlađim igračima u kojima klub vidi svoje oslonce. Iako je prvenstvo dugo, od početka moramo da idemo na osvajanje bodova. Nadam se da ćemo dobro ztartovati i da ćemo u Subotici ostvariti povoljan rezultat – optimista je novi štoper Radničkog Đorđević.

Omaleni vezista Branislav Čonka (25) počeo je da se druži sa fudbalom u Staroj Pazovi, ali je 11 godina proveo u Partizanu, u Beogradu, gde je igrao u mlađim selekcijama, a trenirao i sa prvim timom i uglavnom grejao klupu. Bio je na pozajmici u Banatu i Javoru, a u prethodnoj sezoni igrao u slovenačkom Rudaru iz Velenja.

- Pozvao me šef stručnog štaba Dragoljub Bekvalac za utakmicu sa Rusima, koja je odigrana u Staroj Pazovi, da proveri u kakvoj sam formi. Odigrao sam dobro i brzo smo se dogovorili da dođem u Kragujevac. Sa nekim igračima, koji su sada ovde u Radničkom, već sam igrao u Javoru i poznajemo se. Očekuje nas naporna sezona, jer su se mnogi klubovi pojačali. Mi ćemo dati sve od sebe da ispunimo očekivanja trenera i uprave kluba. Probaćemo da u Subotici, na startu prvenstva, odigramo što bolje i osvojimo tri boda, koja bi nam mnogo značila u nastavku prvenstva – očekivanja su novog veziste Radničkog, koji se obavezao da u Kragujevcu ostane dve godine.

Borislav Terzić (23), rođen je u Vlasenici, a u Radnički 1923 došao je iz užićke Slobode, koja je ove godine ispala iz Superlige. Počeo je u beogradskom Obiliću, gde je proveo sedam godina, a bio na pozajmici u Lokomotivi iz Železnika, nastavio u Bask-u i Zemunu.

- Igrao sam u Donjem Sremu kada je ušao u Superligu. Po šest meseci proveo sam u Gruziji i u Užicu. Poziv trenera Bekvalca nisam mogao da odbijem, iako sam imao još neke ponude.Imao sam priliku da sa Slobodom igram prvu utakmicu baš sa Spartakom u Subotici, a evo i sada sa Radničkim. Tada je bio 1:0 za nas. Nadam se da će tako da bude i u subotu i da ćemo osvojiti na startu prve bodove, jer imamo tim u kojem se spaja mladost i iskustvo – tvrdi Terzić, novi bek kragujevačkog superligaša.

U Kragujevac je stigao još jedan igrač, čiji je klub u protekloj sezoni ispao iz Superlige. To je Nemanja Vidić (25) iz ivanjičkog Javora, koji igra na poziciji zadnjeg veznog igrača.

- Tri godine sam igrao u Superligi i žao mi je što je Javor ispao. Želja mi je da nastavim da igram u elitnoj konkurenciji i drago mi je što su se Javor i Radnički dogovorili da dođem u Kragujevac, koji stvara dobar tim, a ima i fudbalsku tradiciju i navijače. Očekujem da ćemo brzo uhodati ovaj tim, koji ima većinu novih igrača i da ćemo ostvariti pojedinačne ciljeve i ono što klub od nas očekuje – optimista je i novajlija Vidić.

Među iskusnim igračima, koji će nositi dres sa grbom kragujevačkog superligaša u narednoj sezoni naći će se i najmlađi Stefan Andrić (18). Dolazi iz omladinske ekipe Radničkog, a potpisao je prvi profesionalni ugovor. Treniraće sa prvim timom, a igraće prema potrebi za seniore i omladinski tim.

- Želim da se zahvalim šefu stručnog štaba i Upravi kluba koji su mi ukazali poverenje i dali šansu da kao omladinac mogu da igram i za prvi tim. Trudiću se da opravdam očekivanja ljudi iz kluba. Imamo više mladih igrača, na nama je da radimo i pokušamo da to krunišemo dobrim rezultatima. Moram da se zahvalim i treneru Milanu Živkoviću, koji mi je davao šansu da pokažem šta znam i što me je izveo na pravi put, da dođem i do prvog tima – rekao je najmlađi prvotimac Radničkog 1923, Stefan Andrić,koji je pošao stopama svog prezimenjaka Komnena iz prethodne sezone, ali koji se, na žalost ljubitelja fudbala u Kragujevcu, sa Ivanom Petrovićem, takođe, izdankom Fudbalske škole, preselio u Beograd.

Na promociji novih igrača u Radničkom 1923 pojavio se još jedan Kragujevčanin – Aleksandar Keljević (25), koji je igrao za više klubova, a došao je iz Smedereva. Igra na poziciji veznog igrača i on je zahvalan kragujevačkom superligašu, koji mu je omoguio da se dokaže u svom gradu.

 


Radnički (N) 0 : 0 Voždovac
Borac 3 : 3 Partizan
Novi Pazar 2 : 0 Donji Srem
Napredak 2 : 3 Rad
Spartak 1 : 0 Čukarički
Vojvodina 3 : 1 Radnički 1923
Jagodina 5 : 3 OFK Beograd
Crvena zvezda 3 : 1 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 30 21 8 1 71
2 Crvena zvezda 30 19 7 4 64
3 Čukarički 30 16 9 5 57
4 Vojvodina 30 16 4 10 52
5 Novi Pazar 30 13 8 9 47
6 Rad 30 13 4 13 43
7 Mladost 30 11 7 12 40
8 OFK Beograd 30 10 9 11 39
9 Radnički (N) 30 9 10 11 37
10 Jagodina 30 10 5 15 35
11 Spartak 30 9 7 14 34
12 Voždovac 30 9 7 14 34
13 Borac 30 8 9 13 33
14 Napredak 30 8 7 15 31
15 Donji Srem 30 6 8 16 26
16 Radnički 1923 30 4 7 19 19