XS
SM
MD
LG

Neka se po jutru, prvenstvo poznaje

Ne, ne samo zbog toga što je Radnički, pirotski naravno pobedio, već zbog sveukupne atmosfere na otvaranju sezone, u Svilajncu je sve bilo na visini. Dobar domaćin, doček, korektan kontakt s reporterom, dobro pripremljen, teškom mukom, poplavljeni terenu, viteška igra dva rivala i izuzetno pošteno, kvalitetno sudjenje. Sve za primer i sve čestitke svima. Domaći su u drugom poluvremenu, valjda shvatili da su nemoćni pred boljim od sebe, tako da su, čini se, zadovoljno napustili teren, jer je zaista, verujte mi na reč, moglo da bude, ne jadan već pet puta po jedan.Golman  Milanović je spasio tri sigurna gola, a Nikola Ćirić, Marko Mančić, Filip Djordjević i Željko Dimitrov, svako najmanje po jednom mogao je, morao,  da se upiše u listu strelaca!

radnicki

Svilajnac, njihovi ljudi u Klubu, sudijska trojka , fudbaleri oba tima juče su pokazali srpskoj javnosti KAKO TREBA DA IZGLEDA JEDAN FUDBALSKI MEČ! Kako je biti pravi domaći, organizator utakmice, kako je boriti se fer i korektno, kako je, nadasve, važno pokazati izuzetno znanje i poštenje u deljenju pravde. Ako se po jutru poznaje prvenstvo, onda je ova jutarnja utakmica, dala nadu u fudbal!

 

Počelo je sa dva kornera sa obe strane, ali i boljom igrom Piroćanaca. Sve do 10. minuta trajala je ofanziva gostiju, da bi u 11. minutu Ristov odigrao povratnu iz kornera do Spasića, ovaj sa 25. metara šutira, lopta se odbila do Željka Dimitrova a on snažno levom nogom “pocepao” mrežu domaćih. Posle gola i dalje bolja igra Piroćanaca. Domaći su posle dva kontranapada zapretili, odbrana pirotskog tima je loše reagovala, lopte su završavale u korneru. U 32.minutu Djordje Milanović je sam sa 15 metara šutirao preko prečke. Pirotski tim, kao da je zastao, domaći sve ofanzivniji. Ostaje i dalje 0:1. Potpuno nepotrebno, od 30.minuta gosti su se vratili na svoju polovinu i dozvolili česte napade Svilajčana koji su iz povoljnih pozicija izveli i dva slobona udarca, ali be uspeha. Igra se 40. minut nema promene 0:1

Ponovo su Piroćanci krenuli bolje. Nemanja Petrov (zamenio Stefana Todorovića) bio je sam u 47.minutu šutirao sa 10 metara, ali je Milanović obranio. Nešto kasnije Petrov iskosa sa leve strane sa desetak metara šutira ali Milanović ponovo bolji. U 57.minutu prva prilka za domaće, ali Davidović spasava sjguran gol izbacivši loptu iz nogu centarfora sa desetak metara u korner. Sat vremena igre, sve otvorenija borba sa obe strane, Piroćanci i dalje vode sa 1:0. Sudjenje kakvo se poželeti može, pošteno, precizno, u korist fudbala! Bravo!

Ređaju se napadi, igra se dobar fudbal. Piroćanci organizovaniji na sredini terena, opasniji u napadu. Dimitrov, Ćirić i Đorđević (zamenio Ristova) imali su prilike, ali bez koncentracije u završnuci. Gosti deluju sporije na sredinj terena, kao da čekaju iznenadan napad i grešku protivnika. Doš 14 minuta do kraja. Fer i korektno sa obe strane, odlično suđenje, fudbal za primer. Previše propuštenih prilika u nastavku za pirotski tim. Mnogo udaraca kraj okvira gola, pomalo lagane igre, sve to  utiče na nervozu na pirotskoj klupi da ne zaluta neka lopta. Bliži se kraj, Svilajnčani kreću na sve ili ništa.  I konačno kraj, pirotski Radnički je zasluženo pobedio! Ostaje međutim žal za brojnim propuštenim prilikama. Ali neka to bude bolje u sledećim mečevima.


OFK Bor 2 : 1 Ozren
Timok 1 : 2 Trstenik PPT
Đerdap 0 : 1 Timočanin
Radnički (S) 0 : 1 Radnički (P)
Kopaonik 0 : 0 Sloga
Car Konstantin 5 : 1 Hajduk Veljko
Radan 3 : 0 Sinđelić
Tabane 1970 1 : 2 Dinamo
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Car Konstantin 1 1 0 0 3
2 Radan 1 1 0 0 3
3 OFK Bor 1 1 0 0 3
4 Dinamo 1 1 0 0 3
5 Trstenik PPT 1 1 0 0 3
6 Radnički (P) 1 1 0 0 3
7 Timočanin 1 1 0 0 3
8 Kopaonik 1 0 1 0 1
9 Sloga 1 0 1 0 1
10 Timok 1 0 0 1 0
11 Tabane 1970 1 0 0 1 0
12 Ozren 1 0 0 1 0
13 Đerdap 1 0 0 1 0
14 Radnički (S) 1 0 0 1 0
15 Sinđelić 1 0 0 1 0
16 Hajduk Veljko 1 0 0 1 0