XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Babićeva sedma u Nankingu

NANKING, 19. avgust (Info centar).- Milica Babić, strelac Srbije, osvojila je sedmo mesto u finalu u gađanju vazdušnom puškom sa 100,9 krugova na drugim letnjim Olimpijskim igrama mladih u Nankingu u Kini.

Zlato je pripalo juniorskoj „bronzanoj“ sa Prvenstva Evrope iz Moskve ove godine 18-godišnjoj Sari Hornung (Švajacrska) sa 207,6 krugova. Švajcarkinja je za 0,4 kruga pretekla najmlađu osvajačicu zlatne medalje na Svetskim kupovima u istoriji, pobednicu u Minhenu, 14 – godišnju Martinu Lindzi Veloso iz Singapura koja je imala 207,2 kruga, dok je bronza pripala 18 – godišnjoj Juliji Buden (Nemačka) sa 186,3 kruga.

Pre finala, koje je vredelo 410,9 krugova, Milica Babić je bila peta sa 414,1 krug. Hornung je bila prva sa 416,4 kruga, Hajmeh Hedmati (Iran) druga sa 416,3 kruga a Buden treća sa 416,1 krug. Babićeva je odlično počela borbu za medalje, posle osam dijabola bila je četvrta, 0,7 krugova je delilo od treće i imala je krug manje od drugoplasirane. Međutim, devetom i desetom dijabolom pogodila je dva nasjlabija hica od svih finalistkinja 9,5 i 9,6 krugova i ostala je na sedmom mestu.

Babićeva je olimpijsku vizu za Nanking izborila sedmim mestom u kvalifikicijama uoči omladinskog Prvenstva Evrope u martu u Moskvi. Ove godine je osvojila dva prva mesta u Kupu Srbije za juniorke (vazdušna i MK puška trostav). Dvostruka je juniorska šampionka Srbije MK puškom - trostav i 60 ležeće, a ovim oružjem je osvojila dva seniorska srebra.

U sredu 20. avgusta na vatrenu liniju izlazi niški mladi olimpijac Andrija Milovanović u gađanju vazdušnom puškom.