XS
SM
MD
LG

Ice Bucket Challenge: Ledeni izazov

Kraljevske Krune su prihvatile "Ice Bucket Challenge", nakon čega su, kako pravila nalažu, uputile tri nova izazova klubovima američkog fudbala. Ujedno i ženski tim kraljevčanki, popularne Kraljice, je uputio tri "ledena izazova" koleginicama iz drugih ženskih timova. Sve to u humanitarne svrhe!

Ice Bucket Challenge, u slobodnom prevodu "Ledeni izazov", u nekoliko poslednjih dana je pravi hit među NFL i koledž timovima, igračima i trenerima, a i inače kod poznatih ličnosti i organizacija. Ako već do sada niste videli, u pitanju je "ledeni izazov" organizacije ALS, u kom javne ličnosti, ili kolektivi na sebe izliju kantu ledene vode, pritom doniraju novac i onda i izazovu iduće tri osobe da naprave isto u roku od 24 sata. Svrha je da se kroz ovu zanimljivu i zabavnu kapmanju skrene pažnja na rad "ALS" fondacije kako bi se sakupiuo novac za dalje istraživanje "Lou Gehrigove bolesti", odnosno amiotrofičke lateralne skleroze.

Kraljevo Royal Crowns-e su izazvali rumunski Bucharest Rebels-i, ujedno su uz Krune izazvali i bugarski tim Sofia Bears-a. Krune su se odmah sutradan prepodne organizovale. Osam igrača juniorskog tima sa trenerom Ljubodragom Anđelkovićem i predsednikom kluba Srđanom Ćosićem, je bilo poliveno ledenom vodom (tri velike pune kofe vode sa kockicama leda). Tom prilikom kraljevski klub je uputio isti IZAZOV na sledeće tri adrese:

1. Kragujevac Wild Boars

2. Beograd Vukovi

3. Split Sea Wolves

Ova tri kluba američkog fudbala imaju 24 časa da odgovore izazovu.

Nakon toga se isto tako ledenom vodom bili poliveni i kapiten ženskog tima, Svetlana Gajić, zajedno sa veteranima američkog fudbala Josh Hepnerom i Markom Radulovićem, koji su joj pružili podršku u upućivanju novog izazova, ženskim ekipama:

1. Beograd Vučice,

2. Kragujevac Wild Cats i

3. Pančevo Panthers Ladies.

Takođe ove tri ženske ekipe fleg fudbala imaju 24 časa da odgovore izazovu.

Kraljevske Krune pozivaju sve koji su u mogućnosti da uplate donacije na bankovni račun ALS organizacije, preko njihovog zvaničnog sajta: "The ALS Association".