XS
SM
MD
LG

Velja partizanski uzeo zlato Nemcu ispred nosa u sred Berlina !

Srpski plivač, član Partizana, Velimir Stjepanović(21) na EP u Berlinu postao je ponovo junak dana na EP u Berlinu pobedivši aktuelnog svetskog rekordera Nemca Paula Bidermana(28) u furioznom finalu trke na 200 metara slobodnim stilom.

U finalu je nastupio krem evropskog plivanja, a našeg Velju nije impresionirao huk sa tribina na plivalištu i fanatična podrška Nemcu. Od starta je krenuo silovito. Vodio  150 metara, ali je iz poslednjeg okreta Nemac sustigao Srbina. Biderman je leteo poput torpeda, ali je mladi Srbin u ključnom delu lude trke preleteo svetskog rekordera i u poslednim  zaveslajima za  zlato nadvisio je od branioca titule iz Ajndhovena 2012.

Bila je to “pljunuta” trka do poslednjeg zaveslaja, Milorada Čavića i Majkla Felpsa na OI u Pekingu 2008.

Strah da će  Biderman,  bivši šampion sveta na 200 i 400 metara i važeći svetski rekorder u obe discipline pobediti čuvenom igrom “Omega”računanja vremena, ovog puta se pokazao neopravdanim.

Stjepanović je pobedio u vremenu 1:45,78 minuta, dva stota dela sekunde boljeg od vicešampiona Bidermana 1:45,80. Bronza je završila oko vrata  Francuza Janika Anjela sa pozamašnim zaostatkom od 87 stotinki za novim šampionom Evrope. Srpski plivač je u finalu plivao e 1,01 sekundu brže  u odnosu na jučerašnje polufinale.

Kao da je isplivao bezbroj sličnih finala i ostvario "milion" pobeda Velja je smireninim glasom prokomentarisao novo evropsko zlato.

"Znao sam sve vreme da me prati svetski i evropski rekorder Paul Biderman, držao sam tempo. Očigledno je da sam imao bolju poslednju "pedseticu" a sve ostalo već znate''

Velimir Stjepanović, član je Partizana rođen je u Abu Dabiju 7.avgusta 1993. u Dubaiju večeras je postao novi srpski rekorder u disciplini 200 metara i postavio novi nacionalni rekord.

Velji je ovo  drugo zlatu za samo dva dana. Na 4oo metara slobodno je ubedljivo slavio, sa 1,25 sekundi prednosti u odnosu na drugoplasiranog Italijana D'Ariga.

Do danas je bio vlasnik  evropske titule na 200 metara delfin i 400 metara slobodno, i u malim bazenima, prošle godine u danskom Herningu.

Seniorske medalje u olimpijskom bazenu osvajao je  Mediteranskih igara u Mersinu,  2013. Na 200 i 400 metara slobodno, odnosno 200 delfin.

 

Razgalio srce srpskog naroda Velimir Stjepanović, slavi drugo zlato u Berlinu

                                                                             PRIJATELJ  SVETA SPORTA  

   AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ -STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA

       AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

    ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71

KNEZ MIHAILOVA 1 TEL: O60-330-14-03