XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Milovanović četvrti u miks timu na OI mladih u Nankingu

NANKING, 22. avgust (Info centar).- Andrija Milovanović, srpski strelac završio je takmičenje miks timova vazdušnom puškom na OI mladih u Nankingu u Kini na četvrtom mestu.

U borbi za bronzu Andrija Milovanović i Agata Alina Rikardi (San Marino) izgubili su od Viktorije Suhorukove (Ukrajina) i Šao Čuan Lua (Tajvan) sa 10:6.

U polufinalu Milovanović i njegov par Agata Alina Rikadri poraženi su od Hadir Mekhimar (Egipat) i Ištvana Penija (Mađarska) sa 10:5.

U četvrtfinalu, Milovanović i Rikardijeva su eliminisali Ivanu Babić (Hrvatska) i Sabranda Lorensa iz Južne Afrike sa 10:8.

U drugom polufinalu, Farnanda Ruso (Argentina) i Hoze Valdes Martinez (Maksiko) savladali su Viktoriju Suhorukovu (Ukrajina) i Šao Čuan Lua (Tajvan) sa 10:8.

U finalu, Hadir Mekhimar (Egipat) i Ištvan Peni (Mađarska) pobedili su sa 10:2 Fernandu Ruso (Argentina) i Hoze Valdes Martineza (Meksiko). Peni je najuspešniji takmičar puškom na OI mladih jer je osvojio zlato u miksu i pojedinačnu bronzu. Inače egipatsko – mađarski miks eliminisao je u osmini finala srpsko – filipinsku kombinaciju Milica Babić - Seldon Džad Arelan koji su na kraju osvojili 15. mesto.

Srpski strelci su završili učešće na drugim letnjim Olimpijskim igrama mladih u Nankingu sa odličnim plasmanima: četvrtim mestom Andrije Milovanovića u miks timu, petim mestom Milovanovića u pojedinačnom finalu i sedmim mestom Milice Babić u pojedinačnom finalu vazdušnom puškom. Srbija nije imala predstavnike u disciplini vazdušni pištolj.

Srpski mladi sportisti do sada su na OI mladih osvajili jedno srebro. Džudista Nemanja Majdov je bio član vicešampionskog internacionalnog tima Anastasija Turkeva (Rusija), Lajana Kolman (Brazil), Ivana Šunjević (Crna Gora), Ju-Jyn Vang (Tajvan), Dmitri Minkou (Belorusija) i Seungvan Ry (Koreja). Naš džudista je pobedio u dve odlučujuće borbe. Najpre je u prvom kolu savladao Kanađanina Luisa Krejbera-Ganona iponom, a zatim u polufinalu Argentinca Gustava Bazilea.