XS
SM
MD
LG

Srpski hajduci “posekoše” Turke

Trećom uzastopnom pobedom u A grupi EP za košarkaše do 16 godina,večeras protiv Turske 67:63(18:9,23:19,10:15,16:20) Srbija završila prvu fazu takmičenja, i sa 4 boda nastavlja šampionat. U nedelju rival Hrvatska.

U burnom a na kraju se ispostavilo konačno i neizvesnom meču Srbija je stekla klučnu prednost u prvih 20 minuta.

Ponovo je oružje hajduka harambaše Vladimira Đokića   bio beskompromisan fajt, ali i  neumoljivi šut strelca Aleksandra Aranitovića.

Treća četvrtina pripada upornim Turcima, ipak ne toliko veštim da anuliraju prednost reprezentaciji Srbije. Kada je bilo najvažnije  Aranitović pogađa, pa rival dobija treći kvratal samo sa 15:10. Turci uporno traže svoju šansu da ipak stignu do pobede, ali sa"srpskim hajducima" kao i uvek uspeha nema. Smanjila je Turska na 58:60 u 35.minutu, Radanov, Čučović i junak pobede Aranitović, postižu ključne poene uz sjajnu saradnju, i na kraju sa drugovima slave novi uspeh.  

Aleksandar Aranitović je briljirao sa 26 poena, i šest skokova. Radanov je ubacio 12 koševa i zabeležio 4 skoka. Od ukupno 10 asistanija Srbije Musićeve su četiri.  Jarol  sa 12, Gilek sa 810, I Al sa 9 poena su bili najefikasniji kod Turaka, izjednačenih sa Srbima po broju skokova 34..

-Igrali sno dobro, imali meč u svojim rukama. Pomislili smo da ćemo lako do pobede što je moglo skupo da nas košta. Momci su u finišu, dali sve od sebe i sačuvali pobedu. Ostvarili smo prvi cilj prenosimo u drugu fazu šampionata maksimalna četiri boda. Dan odmora siguno uvek prija. Osvežićemo se i spremno dočekati  mečeve za četvrtfinale - poručio je posle meča selekto  Vladimir Đokić.

SRBIJA: Marjanović, Nešić 5, Nikolić, Aranitović 26, Musić 3, Ćućović 4, Beslać, Simanić 3, Radanov 12, Radović 5, Dinčić 6, Gašić 3.

TURSKA: Al 9, Jirtseven 4, Tunč, Ozden 8, Onar, Gilek 10, Bitim 4, Filik 2, Duran 5, Jarol 12, Avsar, Kar 9

Naredni meč Srbija igra u nedelju od 15:45, rival je Hrvatska.

Radanov i Aranitović slave sa drugovima trijumf nad Turcima

                                                                                  PRIJATELJ  SVETA SPORTA  

   AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ -STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA

       AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

    ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71