XS
SM
MD
LG

Pred gostovanje Donjeg Srema niškom Radničkom

 

Napadački do bodova

   Pred Donjim Sremom je, voljom žreba, treće gostovanje u prva četiri kola. Rival je niški Radni, koji je trenutno pri samom dnu tabele.

   - Niko od nas ne računa na bodove protiv najjačih ekipa i zato je Radnički bez bodova - kaže Nenad Vanić - Biće nam vrlo teško, jer im dolazimo posle Crvene zvezde, Partizana i Jagodine i sigurno očekuju prve bodove u prvenstvu. Više bi voleli da im gostujemo u drugačijim okolnostima. Pokušaćemo da iskoristimo njihovo poljuljano samopouzdanje, jer tri poraza su svakako ostavili posledica. Na nama je da profesionalniom odnosom i fizičkim naporom i jednim kvalitetom dođemo do dobrog rezultata. U krajnjem slučaju, valjao bi nam i bod. Pre svega, pokušaće da pružimo još jednu dobru partiju na gostovanjima, ali ovog puta efikasniju i da se vratimo sa bodovima.

   Gde vidite najveću opasnost?

- Protiv Jagodine su prikazali jednu agresivnu igru u prvom poluvremenu i postigli gol. Pritiskaju protivnika i toga se moramo pribojavati. Jednostavno, ne smemo dozvoliti rivalu da nas, iz neke naše nonšalantnosti ili zabavljanja u poslednjoj liniji, ugrožava. Ukoliko uspemo da nametnemo svoj ritam i da se što više prebacimo na njihovu polovinu, povoljan rezultat neće izostati.

   U prvim kolima Vanić je imao poverenja u Srdjana Grujičića i Aleksandra Stanisavljevića. Po svemu sudeći, tako će biti i u Nišu.

- Lepo je igrati pred niškom publikom, na prelepom stadionu - ističe Stanisavljević, strelac jedinog gola Donjeg Srema u dosadašnjem delu prvenstva - Ne zavarava nas njihov trenutan položaj na tabeli, jer po kvalitetu zaslužuju mnogo bolje mesto. Najveću snagu Radničkog vidim u treneru Stepanoviću, koji ima nemački - pobednički mentalitet. Bez obzira na sve, mi ćemo kao i do sada, igrati napadački.

Sličnog mišljenja je i Grujičić.

- Radnički jeste ranjen i poljuljan, ali nije dotučen. Imali su pretežak raspored u prvim kolima i sada nemaju šta da izgube. Siguran sam da imamo šansu da slavimo u Nišu. Do sada smo stvarali šanse i kada popravimo realizaciju, doći će i bolji rezultati. Što se tiče mojih igara - može bolje i nadam se da ću formu dizati iz kola u kolo.

 

 

Aleksandar Stanisavljević i Srđan Grujičić