XS
SM
MD
LG

Proleter večeras testira Temišvar

Košarkaši Proletera večeras od 19 časova igraju protiv ekipe Temišvara. To će biti prvi kontrolni susret “crveno – belih”, koji su pre četiri nedelje počeli sa pripremama za narednu sezonu. - Na treninzima imam 14 igrača. Svi su iz Zrenjanina, a među njima su i povratnici – Milan Oluić se vratio iz Gruzije, Dejan Senćanski iz Francuske i Bojan Davidovac iz novosadske Meridiane. Sa njima planiramo da napravimo otvorene ugovore, sa klauzulom da mogu da odu u slučaju finansijski bolje ponude – kaže šef stručnog štaba KK Proleter – Zoran Bajin.

Perjanica KK Temišvar: Povratnik Miloš Pešić

Večerašnji protivnik Zrenjaninaca je rumunski superligaš, ekipa Temišvara, za koju je prošle sezone igrao Zrenjaninac Robert Šarović. Za njih i dalje igra Zlatko Jovanović iz Novog Bečeja (rođen u Zrenjaninu). Trener je Sarajlija Dragan Petričević, koji važi za jednog od najuspešnijih trenera u rumunskoj košarci u poslednjih 20 godina. Sa Temišvarom je osvojio Kup Rimunije,  a bio je ukupno četiri puta šampion Rumunije sa tri različita kluba – Aradom, Klužom i Ploeštijem. Asistent mu je Nenad Mandić. U ekipu se letos vratio i igrač Miloš Pešić, koji je nosio boje ovog kluba u periodu 2006 – 2011 i ima status klupske legende. Tu su i nekadašnji igrač Zvezde i Hemofarma, Vladimir Tica, kao i Amerikanci Jahenns Manigat i Kevin Lewis.

totalna rasprodaja namestaja benfil Proleter večeras testira Temišvar

Temišvar je prošle godine bio deveti u Nacionalnom šampionatu Rumunije, a ova pojačanja govore da sada imaju najviše ambicije. Zrenjaninci će pokušati večeras da pruže častan otpor renomiranom protivniku, a publika će svakako imati priliku da vidi dobru košarku u Kristalnoj dvorani.