XS
SM
MD
LG

Sombor : Dramatično finale pripalo piceriji "Mama-Mia"

Preko dvestotinjak gledalaca prisustvovalo je finalnoj večeri otvorenog prvenstva grada u streetballu, i svakako da nisu zažalili, jer je ,i uprkos prohladnom vremenu, bilo  mesta i uživannju u majstorijama basketaša na terenu Sportskog centra "Soko" u popularnom "Partizanu. Sve utakmice su izazvale  pažnju ljubitelja košarke u gradu zelenila,a većini učesnika će to biti veče koje će dugo pamtiti. Najpre su polufinalnim mečevima seniori napravili dobar štimung za utakmice koje odlučuju o konačnom plasmanu na turniru. Prvo su ekipe "Tri šešira-Mesoproizvod" i "Ravangradske ajkule" odigrali jedan neizvestan meč i za 20 minuta postigli rezultat od 15:13 za  ekipu"Tri šešira-Mesoproizvod". U drugom polufinalu, picerija "Mama-mia" je pre isteka vremena (u 14 minuti) došla do 16 poena i savladala "Maxi-Taxi " sa 9  koševa razlike. Dok se čekalo na finale i borba za treće mesto u apsolutnoj kategorij, kadeti su odigrali mečeve za plasman. U borbi za treće mesto "Gvožđara Eror" je bila bolja od "Amigo kafe " sa 17:12, a kadeti "Ravangradskih ajkula " su tesnim rezultatom savladali "Minimart" sa 16:15, mada je do poslednjeg momenta rezultat bio egal, a onda je u bukvalno zadnjim sekundama šut Marka Miljevića odlučio pobednika. Nakon ovih borbi pristupilo se takmičenju u šutiranju trojki, gde se u finalnoj seriji našlo pet šutera. Najmlađi među njima ,Stefan Racić-Berić bio je i najuspešniji, jer je u koš ubacio osam lopti i osvojio deset poena.  i time titulu najboljeg trojkaša na ovogodišnjem turniru. 

Mečevi  za plasman u kategoriji seniora protekli su u jednoj izjednačenoj borbi  ekipa koje su i najviše pokazale na ovome zanimljivom takmičenju basketaša u Somboru. Najpre se igrao meč za treću poziciju na turniru, u kojem su "Ravangradske Ajkule " bile bolje od "Maxi-Takxija"  i rezultatom od 16:13 došle do pzicije tri.  Finalna utakmica je obilovala dobrim potezima ,u ravnopravnoj borbi igrača "Picerije Mama-Mia" i igrača "Tri šešira_Mesoproizvod". Već na startu se videlo da ekipe neće u vremenskom terminu, pre isteka 20 minuta, stići do 16 poena, pa je na semaforu na kraju glasilo 13:13, posle čega se pristupilo izvođenju slobodnih bacanja. U prvoj seriji je  ponovo bilo egal, pa se krenulo sa naizmeničnim bacanjima do konačnog pobednika. Kada je šuter ekipe "Tri šešira" promašio obruč ,  na igraču iz sastava picerije "Mama-mia" ,Arnautu, bilo  je da on uzme sudbinu u svoje ruke, što je  i učinio. . Tako je ekipa picerije "Mama-mia" pobednik ovogodišnjeg takmičenja u streetballu, a njihov član Arnaut je proglašen najboljim igračem turnira.

Po završetku takmičenja, organizatori su nagradili najbolje, sa peharima, medaljama, plaketama, diplomama, a jedan skromni novčani iznos otišao je u ruke pobednika, koji će ga verovatno potrošiti isto veče čašćenjem u nekom  kafiču sa svojim navijačima , koji su im davali podršku tokom svih borbi na turniru

Zajednički snimak nagrađenih na ovogodišnjem takmičenju u stretballu

Najbolji trojkaš, Stefan Racić-Berić

Detalj iz finalne utakmice seniora

Najbolji igrač turnira, Arnaut iz pobedničke ekipe

Snimak pobednika sa svojim vernim navijačima