XS
SM
MD
LG

Barandjani teško do pobede, Simić na golu Radničkog

Posle sjajnih mečeva u pripremnom periodu ekipa Radničkog je na startu šampionata u prva dva kola imala polovičan uspeh. Juče su ugostili ekipu Partizana iz Gaja. Zanimljiva činjenica da u poslednjih osam mečeva ova dva rivala Radnički ni jednom nije izašao kao poraženi tim. Na čak pet mečeva slavili su Baranđani dok su u tri navrata susreti ove dve ekipe završeni podelom bodova. I u ovom susretu tim iz Barande išao je na ceo “plen”. Međutim, može se reći da su imali i sreće što igrači  Partizana nisu iskoristili i činjenicu da je na golu, prinudno, bio igrač Nenad Simić. Naime, prvi čuvar mreže Dragan Trbojević nije iz zdravstvenih razloga mogao prisustvovati meču, dok je I drugi golman Nikola Lazin takođe bio sprečen. Meč su bolje otvorili igrači Radničkog i već posle samo nekoliko minuta brzonogi Dušan Dobrić našao se sam ispred golmana Partizana koji je sjajno obavio svoj posao i sačuvao svoju mrežu. Tim iz Gaja nije iskoristio to što je na golu Radničkog bio igrač i nisu ni upućivali previše šuteva u okvir gola. Delom je za to zaslužna i odbrana tima iz Barande koja je dobro radila svoj posao.  Do kraja prvog dela utakmice nije bilo većih šansi.

U drugom poluvremenu, već na samom startu, tačnije u 46. minutu Cukić je sjajno prošao po levoj strain, izborio sebi poziciju da ubaci loptu u peterac protivnika, ali niko od saigrača nije bio tu da ”pokupi” loptu. Međutim, tu se našao igrač Partizana Nenad Nikolić koji se nije najbolje razumeo sa svojim čuvarem mreže i tako sproveo loptu u sopstveni gol.

Posle postignutog gola blaga inicijativa na strani domaće ekipe. Imali su loptu više u svojim nogama međutim nikako da stvore šansu za pogodak. Agresivnom igrom trudili su se da spreče igrače Gaja da uopšte stvore priliku za šut ka golu koji je branio Simić. U jednoj od prilika vrednih pomena veliku ulogu imao je Dobrić koji je sjajno probio po desnoj strani, ušao u kazneni prostor i onda nesebično dodao na drugu stranu svom saigraču, međutim ovaj se obrukao nespretnim potezom kada se sam našao ispred nebranjenog gola. Potom sledi “rovovska” borba. Igrači Radničkog ne daju na svoj gol dok igrači Gaja nikako da pokušaju sa nekim konkretnim akcijama. Potom je u 75.minutu usledila gužva u kaznenom prostoru Partizana, lopta je dospela pravo na drugu stativu i grudi Dobrića koji je sigurnim šutem u suprotni ugao matirao golmana Partizana. Posle pogotka jedina akcija vredna pomena bila je u režiji igrača Radničkog kada je Dragomir Šušnjar glavom pogodio sam ćošak gola, ali na nesreću bilo je za nijansu više i nije uspeo da "skine paučinu". Radnički je sada imao već veliku prednost, međutim odlučili su da se povuku i brane prednost. To se ispostavilo kao velika greška. Zapravo agresivnom igrom gde nisu dozvoljavali da igrči Partizana uopšte upute šut ka golu Simića održavali su se u životu i posle dva gola su se povukli. U 86. minutu Aleksandar Šušnjar se spetljao na samoj ivici kaznenog prostora i izgubio loptu, koju je igrač Partizana Stojković pokupio i sjajnim udarcem savladao Simića, koji je samo pogledom ispratio loptu u svoju mrežu. Na svu sreću ostalo je još malo do kraja i Radnički je uspeo da sačuva minimalnu prednost.

Sastav: Simić, Šušnjar A, Radojev (Milovanov), Vučetić, Vidić, Svilarević, Rošulj (Jovičin), Hristov (Šušnjar D), Mačužić, Dobrić, Cukić.


3 .kolo PFL Pančevo
Polet 4 : 2 Jugoslavija
Omladinac (D) 6 : 0 Sloga (BNS)
Mladost (V) 5 : 2 BAK
Slavija 1 : 0 Vojvodina
Budućnost (A) 2 : 1 Vulturul
Mladost (O) 4 : 1 Jedinstvo Stević
Radnički (B) 2 : 1 Partizan (G)
Hajdučica 2 : 0 Crvena zvezda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Slavija 3 3 0 0 9
2 Mladost (O) 3 2 1 0 7
3 Mladost (V) 3 2 0 1 6
4 Radnički (B) 3 2 0 1 6
5 Vojvodina 3 2 0 1 6
6 Hajdučica 3 2 0 1 6
7 Sloga (BNS) 3 2 0 1 6
8 Polet 3 1 1 1 4
9 BAK 3 1 1 1 4
10 Crvena zvezda 3 1 1 1 4
11 Omladinac (D) 3 1 0 2 3
12 Partizan (G) 3 1 0 2 3
13 Jedinstvo Stević 3 1 0 2 3
14 Budućnost (A) 3 1 0 2 3
15 Vulturul 3 0 0 3 0
16 Jugoslavija 3 0 0 3 0