XS
SM
MD
LG

Bovling u Šimanovcima u ekspanziji

 

Još jedan klub u Prvoj ligi

   Grupa zaljubljenika u bovling iz Šmanovaca, u jesen 2012. prijavila se pod imenom Metalac u Biznis ligu, propagandno takmičenje. U konkurenciji 20 ekipa (za koje su igrali registrovani igrači, ali i „totalni amateri“), Metalac je na opšte iznenađenje pobedio. Tokom leta 2013. godine zvanično se osniva Bovling klub Metalac , koji se uključuje u Prvu ligu: već u prvoj sezoni 2013/2014. postaje šampion. Kolekcija pehara bogatija je za još jedan: Metalac je ponovio uspeh i u Biznis ligi: najbolji je među 38 ekipa, koje su se takmičile u takmičarskoj 2013/2014.

   - Već prve godine takmičenja u Biznis ligi postigli smo ogroman uspeh - kaže Dušan Đurić, prvotimac i jedan od osnivača BK Metalac, ujedno i direktor istoimene firme - Ono što je još važnije, ovaj sport se primio u Šimanovcima. Već u sezoni 2013/2014. za Biznis ligu prijavilo se čak tri ekipe iz Šimanovaca. Prema najavama taj trend će se nastaviti i za narednu sezonu. Igrači koji su se takmili prve godine u Biznis ligi, uz nekoliko novih, oformili su BK Metalac, koji na opšte iznenađenje, kao novajlija, pobeđuje u Prvoj ligi u konkurenciji daleko iskusnijih ekipa. Verujte, još uvek nismo svesni šta smo sve napravili.

   U čemu je najveća snaga Metalca?

   - U osećaju kolektivizma i srcu! Svi smo imali ogromnu želju za uspehom, iako smo ušli smo u nešto neizvesno. Pored dve startne pobede, došlo je do krize rezultata: nepoznati tereni, nervoza u ekipi… Posle 4. kola organizovali smo sastanak svih igrača. Svako je svoje izneo. Zaključak je bio: srce na teren! Priče nema: rad i samno rad! Rezultati su došli. Neočekivani, ali zasluženi.

   Bilo je mnogo uzbudljivih mečeva gde se „lomio rezultat“: Metalac je bio na ivici poraza, ali se uzduzao!

   - Vraćali smo se, praktično, iz ponora - nastavlja Dušan Đurić - Na pomenutom sastanku je dogovoreno da nema izgubljenog meča do pioslednje kugle. Ako se i izgubi, ne gubi se dostojanstvo! Ističem da je motivacija bila izuzetno velika. Svi za jednog - jedan za sve! Mi smo, uglavnom, igrači od 55 do 68 godina. Međutim, konstantnim treninzima, kao i velikim uspesima na razno-raznim turnirima održavali smo kondiciju i formu. Teško je zaboraviti finale plej-ofa sa ekipom Zemun Kurir: meč psihički vrlo težak. Pre početka je bilo dogovoreno da igramo maksimalno opušteno, koliko je to bilo moguće. Zahvaljujući ogromnoj volji i sjajnim partijama našeg najstarijeg igrača i kapitena Đure Perića (68), uspeli smo zbog devet pinova viška da osvojimo šampionsku titrulu: kap vode u moru! Bez obzira na rodbinske i druge veze među igračima, krajnje profesionalno smo se odnosili prema obavezama, uz maksimalno uvažavanje kapitena, čija je reč bila poslednja i odlučujuća.

   Najmlađi prvotimac i predsednik kluba je Stevan Đurić.

   - Zaista smo prezadovoljni što se bovling u Šimanovcima razvija na ovaj način - ističe Stevan Đurić - Prve godine jedna ekipa u Biznis ligi, druge tri i jedna u Prvoj ligi. U naredno sezonu imaćemo čak dve ekipe u najelitnijem takmičenju. To će praktično biti omladinska ekipa, sastavljena od igrača koji su tokom 2013/2014. igrali za Metalac u biznis ligi, na kraju i pobedili. Za razliku od starijih kolega, koji treniraju i igraju kao domaćini u Bovling centru Koloseum u Zemunu, mi ćemo „stacionirani“ u BC Žabac, takođe u Zemunu. Tokom treninga zaključili smo da nam njegova podloga za igru više odgovara.

Ambicije?

- Kao član ekipe koja se takmičila u prethodnoj sezoni u Prvoj ligi, upoznao sam sve konkurente. Treba biti realan: mlad smo tim, a ispred sebe imaćemo ekipe i igrače sa višegodišnjim iskustvom. Svakome ćemo izaći na stazu, pa ćemo videti. Nadamo se da nećemo biti poslednji!

 

 

Bovling klub Metalac

Dušan Đurić u trofejnoj sali

Stevan Đurić