XS
SM
MD
LG

"Indiansi" na startu prvenstva ubeležili jednu pobedu i jedan poraz

Najmlađi igrači američkog fudbala u Srbiji koji igraju u opremi ovog vikenda započinju takmičenje u „Youth“ ligi Srbije. Među devet klubova koji su se prijavili za takmičenje, što je tri više nego prošle godine, nalaze se i najmlađi američki fudbaleri „Indiansa“ kojima će ovo biti debitantska sezona. Prvi turnir grupe A „Youth“ lige Srbije održao se 13. septembra u Inđiji, a „Indiansi“ su na svom debitantskom nastupu ubeležili jednu pobedu i jedan poraz.

Foto: Alex Romanjski

Na terenu kod OŠ „Jovan Popović“ u Inđiji nadmetala su se tri tima grupe A. „Indiansima“ su protivnici bili ekipe „Vukovi“ iz Beograda i „Sabers“ iz Lazarevca. Možda i očekivano, Beograđani su svojim igrama opravdali titulu aktuelnog šampiona države, pobedivši oba protivnika. „Indiansi“ su takmičenje u započeli pobedom u duelu sa Lazarevčanima i porazom od „Vukova“.

U nastavku pogledajte rezultate današnjih mečeva:

Indians Inđija – Vukovi Beograd 0 : 28 (0 : 14)

Indians Inđija – Sabers Lazarevac 27 : 26 (12 : 13)

Sabers Lazarevac – Vukovi Beograd 0 : 35

Utakmica između lazarevačke i beogradske ekipe prekinuta je zbog povrede jednog igrača Lazarevca. Naime, u Inđiju je doputovalo osam igrača „Sabersa“ pa nakon povrede jednog od njih, utakmica nije mogla da bude nastavljena zbog nedovoljnog broja igrača na terenu te je završena službenim rezultatom.

Uprkos neiskustvu, najmlađi američki fudbaleri „Indiansa“ pokazali su da mogu biti dostojni takmičari i protivnici drugim ekipama, a prostora za dalji napredak i sticanje dragocenog iskustva u igranju pod opremom i te kako ima.

Na čelu trenerskog tima „Indiansa“ nalazi se Ivan Krković (LB), a njegovi pomoćnici su Ivan Prskalo (RB), Bler Blek (QB), Vladimir Ikraš (DL) i Goran Zec (DB) – svi iskusni igrači seniorske ekipe, od kojih su Ivan Prskalo i Goran Zec reprezentativci Srbije.

„Indiansi“ su pripreme za Juniorsku i „Youth“ ligu Srbije počeli 1. jula. Tokom prethodnog perioda intenzivno se i vredno radilo, što na terenu, što u teretani, i do sada se timu priključilo više od 20 dečaka koji pripadaju youth kategoriji, odnosno uzrastu od 13, 14 i 15 godina.

„Youth“ liga Srbije je svoje premijerno izdanje imala tokom 2013. godine. Ove sezone zaigraće dečaci rođeni 1999, 2000. i 2001. godine, a igra se u opremi za američki fudbal koju je obezbedila Srpska asocijacija američkog fudbala (SAAF).

Takmičenje je koncipirano tako da je devet timova raspoređeno u tri grupe, a svaki tim će po jednom biti domaćin. Pored „Indiansa“, „Sabersa“ i „Vukova“, koji čine grupu A, takmiče se još i „Angel Warriorsi“ iz Čačka, „Pastuvi“ iz Požarevca i „Wild Boarsi“ iz Kragujevca u grupi B, dok se u grupi C nalaze se „Black Hornetsi“ iz Jagodine, „Golden Bearsi“ iz Bora i „Strawberry Celtsi“ iz Jagodine.

Naredni turnir grupe A održaće se kroz dve sedmice, 27/28. septembra, a vreme i lokacija održavanja biće naknadno saopšteni.