XS
SM
MD
LG

Radnički ubedljiv kod kuće

Tim Radničkog je proteklog vikenda ugostio ekipu Vulturula iz Grebenca. Posle sigurnih pobeda kod kuće, ali bez gola u gostima dočekani su fenjeraši iz Grebenca. Utakmica nije krenula najsjajnije po ekipu Radničkog. Bilo je poteškoća da se lopta iznese van sopstvene polovine, dodavanja nisu bila precizna, završni pas takodje. Jednostavno tim Radničkog nije ličio na sebe sve do 39. minuta kada se u listu strelaca upisao Dobrić. Napokon su se povezale linije i Rošulj je lepo proigrao Radojeva koji je sjajno protrčao po strani i poslao sjajan centaršut Dobriću kom nije bilo teško da je smesti u gol. Nedugo posle tog momenta tačnije već u 41. minutu Cukić je sjajno protrčao u kazneni prostor protivnika gde je oboren i glavni sudija meča Rašković je bez dileme pokazao na belu tačku, siguran je bio Šušnjar Dragomir.

U drugom delu utakmice dominantnija je bila ekipa Radničkog. Vredi spomenuti da se istakao i golman gostujuće ekipe koji je spasao svoju ekipu još ubedljivijeg poraza i ako je loptu iz svoje mreže morao da vadi čak pet puta. Milovanov tek što je ušao na teren i već posle dva minuta igre, tačnije u 57. minutu upisao se u listu strelaca. Tipično za tim iz Barande, Vučetić je proigrao idealno Milovanov koji je postigao pogodak. Od tog momenta postojala je samo jedna ekipa na terenu. Ruku na srce pokušavali su ekipe iz Grebenca da postignu pogodak, ali jednostavno nisu imali dobar završni pas. Golman gostiju opet se isticao svojim intervencijama. Namestio je grešku kada se spetljao i dozvolio Dobriću da mu oduzme loptu, medjutim ovaj se spetljao i nije uspeo da postigne još jedan pogodak. U 75. minutu Vučetić sjajnom borbenošću obezbedjuje sebi poziciju da uputi centaršut i opet je glavna uloga pripala Dobriću koji je, opet glavom, postigao sjajan pogodak svoj drugi na ovom meču. Do kraja meča nije bilo većih uzbudjenja. Uglavnom se igra vodila na polovini ekipe iz Grebenca. Svilarević koji je ušao umesto Radojeva povredio se i usled izvršene sve tri izmene tim Radničkog bio je prinudjen da utakmicu nastavi sa desetoricom. Vidjena je situacija kao preslikana iz prvog dela utakmice. Sada su pod tenzijom bili igrači gostiju koje je to fokusiranje na medjusobne prepirke umesto na meč koštalo još jednog gola u svojoj mreži. Naime na ivici kaznenog prostora Cukić je uvidevši da do tada sjajan golman gostiju ne prati igru uputio snažan udarac ka golu. Čuvaru mreže ekipe Vulturula nije ostalo ništa drugo nego da, po peti put, vadi loptu iz svog gola. Posle starta za zaborav i sjajnog nastavka igre tim iz Barande zasluženo je odneo pobedu. I ako se radi o ekipi sa dna tabele pobeda je zaista ubedljiva. S obzirom na to ostaje nejasno kako da puleni Miljkovića u dva kola u gostima nisu uspeli da postignu ni jedan pogodak.

Postava: Trbojević, Šušnjar A. , Radojev(Svilarević) , Vučetic, Vidić, Dodić, Jovičin, Rošulj(Milovanov), Šušnjar D. (Arsić) , Dobrić, Cukić.

 


5 .kolo PFL Pančevo
Omladinac (D) 2 : 2 Jugoslavija
Mladost (V) 2 : 1 Polet
Slavija 2 : 0 Sloga (BNS)
Budućnost (A) 1 : 2 BAK
Mladost (O) 0 : 3 Vojvodina
Radnički (B) 5 : 0 Vulturul
Hajdučica 1 : 3 Jedinstvo Stević
Crvena zvezda 2 : 0 Partizan (G)
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Slavija 5 5 0 0 15
2 Vojvodina 5 4 0 1 12
3 Mladost (V) 5 4 0 1 12
4 Mladost (O) 5 3 1 1 10
5 Radnički (B) 5 3 0 2 9
6 Jedinstvo Stević 5 3 0 2 9
7 Polet 5 2 1 2 7
8 Crvena zvezda 5 2 1 2 7
9 BAK 5 2 1 2 7
10 Partizan (G) 5 2 0 3 6
11 Hajdučica 5 2 0 3 6
12 Sloga (BNS) 5 2 0 3 6
13 Omladinac (D) 5 1 1 3 4
14 Jugoslavija 5 1 1 3 4
15 Budućnost (A) 5 1 0 4 3
16 Vulturul 5 0 0 5 0