XS
SM
MD
LG

Streljaštvo: Radost sa balkona

BEOGRAD, 15. septembar (Info centar).- Članice reprezentacije Srbije, šampionke sveta, vazdušnim pištoljem Zoranu Arunović i Jasnu Šekarić sa trenerom Jelenom Arunović (treća članca Bobana Veličković je otputovala na odmor), svetskog šampiona, rvača Davora Štefaneka i vicešampione sveta košarkaše Srbije dočekalo je blizu 30.000 Beograđana na platou ispred Skupštne grada Beograda u Pionrskom parku.

Davor Štefanek je osvojio šampionsku titulu u kategoriji do 66 kilograma na Prvenstvu sveta u Taškentu i prvi se obratio okupljenima:

- Čestitam reprenzentaciji Srbije u streljaštvu i našim košarkašima. Želim svima da se i posle Rija nađemo na ovom istom mestu.

Potom se obratila i Jasna Šekarić, koja je uz svetsko zlato osvojila i olimpijsku vizu za Rio:

- Meni je prvi put da sam ovde i preplavljena sam emocijama. Naš sport je uspešan, ali nemamo često prilike da na balkonu doživimo ovakve divne trenutke. Od sveg srca čestima Štefaneku i košarkašima, znam koliko je teško postati najbolji u svetu, ali se sve muke i napori zaborave kada nas vi ovako dočekate...

I Sašu Đorđevića selektora košarkaša „koji su prvaci ostatka sveta“ preplavile su osećanja:

- Hvala vam, vi ste sportsko srce Srbije. Bio sam ovde sa nekim drugim divnim ljudima i 1995. sada su pred vama novi, sjajni, momci i u njihovo ime se zahvaljuem vama jer ste nam svojim navijanjem i podrškom dali snagu da izdržimo i donesemo medalju.

Druženje sa navijačima potrajalo je čitav sat uz himnu košarkaške reprezentacije beogradske rep grupe THCF a refren su nekolikom puta otpevali svi zajedno – okupljeni i slavljenici na balkonu:

Igraj i pobedi,

Ponosno se vrati,

Donesi kući zlato što se zlati,

Srbija čeka da dođeš izdaleka,

Da naša zemlja opet bude prvak sveta.

(Fotografije dobijene ljubaznošću: Antonio Ahel/ATAIMAGES)