XS
SM
MD
LG

Valjevac Leon Deleon direktor KLS

Na sednici Predsednistva Udruženja klubova Košarkaške lige Srbije, u Kući košarke pred novu takmičarsku sezonu, 2014/2015. na predlog profesora Boška Đukanovića, odnosno, KK Metalac-Farmakom jednoglasno je za novog direktora KLS izabran prekaljeni košarkaški radnik Valjevac, Leon Deleon(64) diplomirani pravnik, aktivan u svetu košarke više od četiri ipo decenije.

Sin profesora Srpskog jezika i književnosti u Valjevskoj gimnaziji Ljubice Nožice – Ćubane, tvorca pesme ''Valjevo voljeni grade'' zaštitnog znaka grada na Kolubari, ne slučajno za mnoge Valjevka broj 1 u drugoj polovini 20. veka, zbog svog nemerljivog doprinosa kulturi i podsticanju umetničkih i moralnih vrednosti kod svih generacija đaka Valjevske gimnazije,

Leon Deleon je počeo svoju košarkašku priču u KK Student.Sa Predragom Lazarevićem –Laćom postavio je temelje stabilnog, decenijama prisutnog i uspešnog u okvirima eks SFRJ KK Student, pandamu oduvek neprikosnovenom KK Metalac.

Svoju košarkašku misiju Leon Deleon, kod Valjevaca poznatiji kao Mićko –Leon, nastavioje u KSJ , gde je bio član komisije za takmičenje, asistent neprikosnovenom Radomiru Šaperu u vođenju YU lige u periodu od 1987. do 1991. Već viđen u ulozi direktora JUBA lige u osnIvanju, nije dobio priliku da radi jer je ratni vihor ugasio Jugoslaviju, a ugovor potpisan 7.maja 1991.u Sarajevu je ostao samo mrtvo slovo na papiru.

Danas posle skoro dve ipo decenije ponovo je u prilici da radi stručno i odgovorno u košarci.

-Zahvaljujući fantastičnom uspehu reprezentacije, Srbija je planetarni vicešampion, ima uslova da i u klupskoj košarci bude bolje nego do sada-smatra Leon Deleon.

Prioritet je da se KLS temeljno i stručno konstituiše normativno i organizaciono, da sve odluke budu principijene i u skladu sa propisiima, bez popusta i privilegija za bilo koga. Napor da materijalno ojačamo ligu, da okupimo pul moćnih sponzora, da se takmičenje podigne na najviši i nivo i da liga dobije još značajanije mesto u u medijskoj sferi Srbije.

-Prvi i korak Udruženje ligaša biti dovođenje u normalne okvire loše odnose izmedju nekih klubova, a za tako nešto potrebna je dobra volja, snaga, hrabrost, duh, znanje ,a najviše medjusobna iskrenost, tolerancija, poštovanje i ljudskost - bez dileme je novi direktor KLS.

Srećno, Mićko !

 

Leon Deleon novi direktor KLS, za sve isti aršin 

                                                                                         PRIJATELJ SVETA SPORTA

AUTO CENTAR   BUCA VALJEVO

   NUDI NAJKVALITETNIJI I NAJJEFTINIJI AUTO GAS

ZA VOZILA I DOMAĆINSTVA

      NA ŠABAČKOM PUTU - NON STOP

    NAJVEĆI IZBOR AKUMULATORA SVETSKIH MARKI 

U KNEZ MIHAILOVOJ 1 -STARI GRAD - I NA ŠABAČKOM PUTU

  NAJPOVOLJNIJA PONUDA  POLOVNIH AUTOMOBILA

       AUTO CENTAR   BUCA  VALJEVO

    ŠABAČKI PUT BB  TEL: 014-287-400 I 064 – 232-85-71

    KNEZA MIHAILA 1 TEL: 060-330-14-03