XS
SM
MD
LG

Bresničani skupljaju "zimnicu"

Fudbaleri Slavije nastavljaju takmičenje u Zoni „Morava“ bez poraza. Osvojili su tri boda i u derbi susretu šestog kola, protiv Trepče iz Kosovske Mitrovice, lakše nego što su očekivali, i izjednačili se brojem bodova sa liderom na tabeli. Pre ove utakmice pobedili su na svom terenu još i Braću Vuković iz Lađevaca kod Kraljeva i ekipu Dragačeva iz Guče, a odigrali nerešeno na gostovanjima u Grošnici, Baljevcu na Ibru i Guči.

Nebojša Vukojičić iznudio penal protiv Trepeče i postigao prvi gol za Slaviju (Foto: M. Jovičić)

Lider na tabeli nije ništa pokazao na utakmici, izuzev dva pokušaja da savlada golmana domaćih Petrovića, koji nije imao posla. Gosti sa Kosova i Metohije bili su bez ozbiljnijeg napada i šuta na gol Slavije. Orijentisali su se na odbranu svog gola, ali su brzim akcijama pokušavali da ugroze domaćina. Međutim, odbrana Slavije lako je neutralisala prilaz golu tako da golman Petrović nije imao posla.

Bresničani su brzo došli u vođstvo i tako pokvarili palnove gostima, koji su u Kragujevac došli da pobede. U petom minutu kapiten Nebojša Vukojičić zaustavljen je nedozvoljenim startom u kaznenom prostoru gostiju, pa je sudija Tiodorović iz Kraljeva bez dvoumljenja pokazao na belu tačku. Vukojičić je bio siguran izvođač penala i doveo Slaviju u vođstvo od 1:0.

Ristić je duplirao vođstvo u 40. minutu , na asistenciju Pavla Đorđevića, i pokopao sve nade gostiju da mogu da odu iz Kragujevca neporaženi.

U drugom poluvremenu, Đorđević i Vasović su propustili priliku da se upišu u listu strelaca i lidera potpuno dotuku.

- Odigrali smo čvrsto u odbrani i nismo primili gol, tako da smo posle šestog kola ostalineporaženi i sa najmanje primljenih golova – samo tri i još neporaženi. Još je rano govoriti o nekakvom plasmanu i prvom mestu, iako smo sada tu blizu. Imamo isti broj bodova sa Trepčom, ali naše ambicije nisu samo viši rang po svaku cenu, već da obezbedimo u ovom prvom delu što više bodova kako bi prolećni deo mogli da odigramo mirnije i bez straha za naš status zonaša. Sada nas očekuje dva uzastopna gostovanja u Bresnici kod Čačka i susret sa novajlijom Rudarom i Takovom u Gornjem Milanovcu, pa dočekujemo Mokru goru. Tek posle ovih susreta moći će da bude jasnija slika oko jesenjeg prvaka – procenjuje Vladica Radovanović, trener Slavije.

U ostalim susretima šestog kola Zone „Morava“ postignuti su sledeći rezultati: Takovo

- Rudar (Bresnica) 2:2, Mokra gora – Dragačevo 2:0, Partizan (C) – Braća Vuković 0:0, Omladinac (NS) – Rudar (Baljevac) 2:1, Tutin – Sloboda (Č) 2:2, Metalac (K) – Vodojaža 3:0 i Orlovac – Polet (T) 0:0.

U vođstvu je i dalje Trepča sa 12 bodova, koliko ima i Slavija na drugom mestu. Vodojaža je na 12. sa sedam , a Partizan iz cerovca na 13. mestu sa šest bodova.

U narednom kolu sastaju se: Polet (T) – Takovo,Vodojaža – Orlovac, Sloboda (Č) – Metalac (K), Rudar (Baljevac) – Tutin, Braća Vuković – Omladinac (NS), Dragačevo – Patizan (C), Trepča – Mokra gora i Rudar (Bresnica) – Slavija.

SLAVIJA – TREPČA 2:0 (2:0)

KRAGUJEVAC – Igralište: FK Slavija, u Bresnici. Gledalaca: 100. Sudija: Marko Tiodorović (Kraljevo). Strelci: Vukojičić u 5. minutu (iz jedanbaesterca) i Ristić u 40. minutu. CRVENI KARTON: Dragiša Drobnjak, trener Trepče, u 35. minutu. IGRAČ UTAKMICE: Nebojša Vukojičić (Slavija).

SLAVIJA: Petrović, Stojilović, Mimović, P. Đorđević, Jokić, Sretković, Beljić (F. Marković), Jovanović, Nešković, Ristić (Živković), Vukoičić, Vasović.

TREPČA: Biševac, Mašić, Mlađović, Marić, Vučković (Božović), Lazić, Ćorović (Radović), Popović, Đokić (Lalić), Aritonović, Karamatić.

 

 


6 .kolo Zona Morava
Takovo 2 : 2 Rudar (Bresnica)
Slavija 2 : 0 Trepča
Mokra Gora 2 : 0 Dragačevo
Partizan 0 : 0 Braća Vuković
Omladinac 2 : 1 Rudar (Baljevac)
Tutin 2 : 2 Sloboda
Metalac 3 : 0 Vodojaža
Orlovac 0 : 0 Polet
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Trepča 6 4 0 2 12
2 Slavija 6 3 3 0 12
3 Polet 6 3 2 1 11
4 Orlovac 6 3 2 1 11
5 Sloboda 6 3 2 1 11
6 Mokra Gora 6 3 1 2 10
7 Tutin 6 3 1 2 10
8 Omladinac 6 3 1 2 10
9 Braća Vuković 6 2 2 2 8
10 Takovo 6 2 1 3 7
11 Metalac 6 2 1 3 7
12 Vodojaža 6 2 1 3 7
13 Partizan 6 1 3 2 6
14 Rudar (Bresnica) 6 1 2 3 5
15 Dragačevo 6 1 1 4 4
16 Rudar (Baljevac) 6 0 1 5 1