XS
SM
MD
LG

Kapiten Valjevaca u bolnici bodovi u Lajkovcu

 

Posle Lozničana na Lagatoru, Smederevaca i momaka iz Kučeva, Valjevce su na Krušiku počistili, a ko će nego njihovi sugrađani u redovima lajkovaćkog Železničara(2:1) . Nebojša Simić je bez greške komandovao odbranom, a Strahinja Sofronić se pobrinuo sa Podgorcem Nenadom Nedeljkovićom, za novi klasičan nokaut zbunjenog i haotičnog nemoćnog valjevskog tima, ali ruku na srce i bez zrnca sportske sreće.

Slaviša Božičić je letos silovito krenuo, ali ishitrenom odlukom da se odrekne usluga štopera Uroša Tomića je prosuo je sirće. Tvrdoglavim insistiranjem na falš adutima u odbrani, forsiranju prespore igre na sredini i izborom pogrešnih napadača, bude li hrabrosti i odlučnosti smehostresne uprave, juče je stavio tačku na svoju valjevsku misiju.

Rašević je novim evro golom sa 20-ak metara doneo vođstvo Valjevcima već u 7.minutu, da bi domaćin počeo da pada pred kraj prvog dela. Očajna intervencija uže odbrane posle skraćenog kornera plaćena je šokantnim izjednačenjem, lukavog Nedeljkovića. Pogrešna odluka Maje Milošević da čistu situaciju proglasi nedozvoljenom ofsajd pozicijom itetako je odredila je konačni tok meča. Idealan pas Raševića u prazan prostor i gol Rajevca umesto novim vođstvom, sankcionisani su teatralno pokazanim žutim kartonom golgeteru Valjevaca, u svakom pogledu još jednog u nizu „prijtelja“ fudbala sa pištaljkomj u ruci. Bez ijednog treninga tokom protekle nedelje maestralno je u nastavku odigrao Nebojša Simić. Na pravi način je motivisao Šalipura i Ivanjičanina Jakovljevića, da u tri navrata pojedinačno svaki od pomenute trojke spreče na neverovatan način Čočovića, Baljka i Rajevca da se 30-ak santimetara ubace loptu u gol. Bojan Šalipur je u početkom drugog poluvremena neoprezno glavom u skoku teže povredio poslovođu Valjevaca Miloša Raševića, zbog potresa mozga i krvaog lica prinuđenog da napusti igru. Konačni pad Valjevaca usledio je posle već pomentih nerealizovanih zicera , to kao posledica jedine napadačke akcije Želje u drugom poluvremenu, i maestralne reakcije glavom Strahinje Sofronića, za gol i neočekivan trijumf Lajkovčana.

Zašto je ovako na kraju nove valjevske tužne fudbalske jeseni jedan od ključnih razloga je uporono izbegavanje da se angažuje lekar. Danas preko potreban da pomogne jednom od najboljih MIlošu Raševiću, ali  svakodnevno mnogo više potreban onima koji se uporno guraju da vode klub izniklog  na zgarištu  ugašenih Budućnosti i Krušika

BUDUĆNOST KRUŠIK 2014- ŽELEZNIČAR 1:2(1:1)

Stadion:Krušik, gledalaca: 600.Sudija Dragan Nikolić(Požarevac) 5 Strelci: Rašević u 7, za Budućnost Krušik 2014, a Nenadović u 43, i Sofronić 87. minutu za Železničar. Žuti kartoni: Gentić, Rajevac, Živanović (Budućnost Krušik 2014), a Šalipur i N.Marković(Železničar)

BUDUĆNOST KRUŠIK 2014: Ranković 5,5, Jevtić 6, Gentić 5,5, Marković 5,5, Rajevac 7, Živanović 6, S.Ilić 6, Rašević 7,5  (Đurić 6,5), Kosić 5,5, Čočović 7 (A.Ilić) Baljak 5.

ŽELEZNIČAR: Jovanović 8, Radojević 6,5, Jakovljević 8, Simić 9, Paunović 7(Sajić), Sofronić 8,5 Nedeljković 8,5 Sitarica 7 (Lukić )Šalipur 8, Ristić 7, N.Marković 8(Tomić)

Igrać utakmice : Nebojša Simić(Železničar)

Raševića drug odvezao u bolnicu, a bodovi vozom u Lajkovcu!