XS
SM
MD
LG

Olimpizam: „Olimpijski čas“ Jasne Šekarić, Andree Arsović i Vlade Divca

BEOGRAD, 27. novembra (Info centar).- Jasna Šekarić i Andrea Arsović koje su na Svetskom šampionatu u streljaštvu u Granadi u septembru donele prve olmpijske vize za Rio srpskom sportu, sa predsednikom Olimpijskog komiteta Srbije Vlade Divcem održale su „Olmpijski čas“ za učenike beogradske Osnovne škole „Ribnikar“ na štandu Olimpijskog komiteta Srbije na Sajmu sporta u hali 2 „Beogradskog sajma“.

Đaci su u toku olimpijskog časa učili i o olimpijskim igrama, istoriji olimpijskog pokreta, olimpijskim simbolima i fer pleju. Potom su Arsovićeva koja ima evorpsko zlato 2010, srebro 2014. vazdušnom puškom i srebrni kristalni globus iz finala Svetskog kupa ove godine i Šekarićeva, koja je na sedam Olimpijskih igara osvojila pet medalja, sa Divcem odgovarale i na pitanja đaka.

Sajam sporta otvorio je ministar omladine i sporta Srbije Vanja Udovičić, a učesnike i goste, brojne sportiste sportske radnike i stručnjake pozdravio je i gradonačelnik Beograda Siniša Mali.

- Sajam je izvanredan, svi granski savezi su se potrudiili da divno opreme štandove, ima šta da se vidi, ali i da se oprobate u nekom sportu – rekla je Šekarićeva.- Na štandu Streljačkog saveza Srbije posetioci mogu da se oprobaju u gađanju laserskom puškom i pištoljem i pozivam sve kojima je sport na srcu da dođu i povedu decu da se lepo družimo i zabavljamo i naredna dva dana.

Andrea Arsović je posebno naglasila da bez Ministarstva omladine i sporta i Sportskog saveza Srbije ne bi bilo ni Sajma sporta i zahvalila se u ime sportista na sjajnoj manifestaciji:

- Obradovalo me je kada sam na sajamu videla mnogo đaka, nadam se da će ih nastavnici dovesti i u naredna dva dana. Štandovi su izvanredni, bila sam u hali od otvaranja sajma do poznih večernjih časova i uživala sam u šetnji kroz ovo šarenilo. Sport je zasta najlepše lice Srbije.

Naredni „Olimpijski čas“ OKS je u subotu 29. decembra od 16,30 do 18,00časova sa Ivanom Maksimović i Nemanjom Majdovim.