XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Kuglana – hit Sajma sporta

BEOGRAD, 27. novembar (Info centar).- Kuglana sa jednom stazom koju je Kuglaški savez Srbije montirao u hali 2 „Beogradskog sajma“ je apsolutni hit Sajma sporta koji će pod slogano „Leša strana Srbije“ trajati do 29. novembra.

Radila je od otvaranja do zatvaranja sajma, posebno su za kuglanje bili zainteresovani mladi sportisti i sportistkinje, fudbalerke iz fudbalskih škola, strelci Novog Beograda Ušća, tekvondisti... ali i stariji sportisti i predstavnici granskih sportskih saveza i institucija.

- Montirali smo je da pet ujutro u četvrtak, ali se isplatilo i još jednom ogromna zahvalnost Željku Miličeviću koji je uložio ogroman napor da sve bude kako treba – rekao je Vojko Pavlović generalni sekretar Kuglaškog saveza Srbije koji je o ovom malom graditeljskom podvigu obavestio i Vanju Udovičića, ministar omladine i sporta Srbije i dobio pregšt pohvala za ovaj trud kuglaških radnika.- Deca su oduševljena, mnogi nikada nisu videli šta je kuglanje niti bili na kuglani i drago nam je što smo im približili naš sport čiji su sportisti od 2006. do 2014. osvojili 21 zlatnu medalju na Šampionatima sveta i Svetskim kupovima!

Uroš Dragojlović, predsednik Kuglaškog saveza Srbije ugostio je na štandu, na kome se predstavio i Sportski savez Opštine Bečej, mnoge drage goste, prijatelje iz ostalih granskih saveza, vazduhoplovnog, boćarskog, karatea...

- Sajam sporta je prilika da se vidi šta i kako rade drugi savezi, da se razmene iskustva i Ministarstvo omladine i sporta Srbije je povuklo pravi potez obnavljajući ovu manifestaciju posle skoro jedne decenije – istakao je Dragojlović koji je dočekao i seniorske reprezentativce u kuglanju, stipendiste Ministarstva omladine i sporta Liviu Santo, Vilmoša Zavarka, Uroša Jagličića, Tibora Sela, Gorana Ostojića, Daniela Tepšu, Čongora Baranja, Igora Kovačića i Roberta Ernješija.

U delegaciji Opštine Bečej su Endre Hegediš predsednik Sportskog saveza Bečeja, Dejan Stanojev direktor sportskog centra, Gordana Džigurksi predsednik Turističke organizacije Bečeja i Mirjana Tucakov saradnik za planiranje i marketing u TO Bečeja.

Predstavljanje na štandu Kuglaškog saveza Srbije je u subotu 29. novembra oko 17,15 časova.