XS
SM
MD
LG

Kuglanje: Pioniru “Spartakova” nagrada

NOVI SAD, 15. decembar (Info centar).- Kuglaški klub Pionir iz Subotice dobitnik je najvišeg priznanja u oblasti sporta u Vojvodini “Jovan Mikić Spartak” i nagradu je primila u amfiteatru Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanje u Novom Sadu predsednik kluba i potpredsednik Kuglaškog saveza Srbije Eržebet Molnar.

Laureati u konkurenciji sportista su Nada Matić iz Stonoteniskog kluba invalida Spin iz Novog Sada i Vladimir Torubarov iz Kajak kanu kluba Vojvodina iz Novog Sada.

U kategoriji trenera nagradu je dobio Lazar Greber iz Karate kluba Hajduk iz Kule, a u kategoriji sportskih sudija međunarodni fudbalski arbitar Milorad Mažić iz Vrbasa.

Od sportskih organizacija, nagradu je, uz Kuglaški klub Pionir, dobio Sportski savez Opštine Žitište.

U kategoriji sportskog radnika laureati su Velimir Marijanović, predsednik Rukometnog saveza Srbije i i dr Višnja Đorđić, vanredni profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja u Novom Sadu. Za vrhunsko sportsko dostignuće nagrađen je Miljan Vidović iz Kluba borilačkih veština Vojvodina Veletabak iz Novog Sada.

“Spartaka” za životno delo dobio je Zoran Živanović iz Subotice, bivši gimnastički reprezentativac i državni prvak, a kasnije trener i sudija.

Kuglaški klub Pionir je rasadanik reprezentativki već skoro deceniju i po. U Svetskom kupu, Pionir je 2012. bio drugi, 2010. i 2103. treći, a 2008, 2011. i 2014.četvrti. U Evropskom kupu, ženski tim Pionira bio je 1997. u Hunedoari treći i četvrti 2005. u Koblahu. Osvojio je 11 državnih šampionskih titula i sedam trofeja u kupu Srbije.

(Fotografija dobijena ljubaznošću F. Bakića)