XS
SM
MD
LG

Vladan Ninić napustio Kupinovo

 

Dokazivanje u Staroj Pazovi

   Iako ima „samo“ 22 godine, iza Vladana Ninića, mladog fudbalera iz Šimanovaca je vrlo zanimljiva, petnaestogodišnja karijera.

   - Počeo sam sa sedam godina u Hajduku, kod trenera Žarka Mrkajića - kaže Vladan Ninić - Na malo ozbiljniji nivo treniranja prešao sam u dvanaestoj godini, kada nastavio sa treninzima u Zemunu, kod Mlinkovića, Milenkovića, gde sam najviše napredovao. Trenirali su me i Kitanov i Kovačević. U Zemunu sam proveo četiri godine, igrajući pionirsku i kadetsku ligu Srbije. Sledeća stranica mi je novobeogradski Radnički, gde sam imao jako dobru saradnju s trenerima Dejan Đorđević i Milan Todić u Omladinskoj ligi Srbije. Za prvi tim Radničkog (Beogradska zona) debitovao sam sa nepunih 18 godina , kada je trener bio Vladimir Šubert. Posle godini i po dana, šest meseci sam proveo u Dunavu iz Starih Banovaca, a isto toliko i z šimanovačkom Hajduku. Nije bila baš sjajna situacija, te sam pokušao da se dokazujem u Sopotu. Na žalost, nisam uspeo da se nametnem treneru Dogandžiću, pa se po drugi put vraćam u Šimanovce. Posle dobro je dobro odigrane polusezone 2013/2014. stigao je poziv od Kupinova, tada lidera Sremske lige. U prvih šest meseci bilo je odlično: lagano smo osvojili šampionsku titulu u plasirali se u Novosadsko-sremsku zonu.

   Jesenji deo sezone 2014/2015. za Kupinovo nije počeo dobro.

- U odnosu na Sremsku ligu napustili su nas trener Rankov, kao i igrači Jerković, Jurišić, Vujčić, Gavrilović… Preuzeo nas je mladi stručnjak Predrag Predojević, koji mi je svojevremeno bio pomoćni trener u Dunavu. Na žalost, mnogo smo promašivali i gubili bodove. Poslwe utakmice sa Ljukovom, došao je novi trener Davor Berber: posle tri poraza, vezali smo dve pobede i dve nerešene utakmice. Period u Kupinovu imao je pozitivan efekat na mene. Mislim da sam napredovao kao igrač.

   Pred tobom je novo dokazivanje, ovog puta u staropazovačkom Jedinstvu: koliko poznaješ novu sredinu?

- Novi klub ne poznajem previše - priznaje Ninić - Posle razgovora sa trenerom Vujasinom i čelnicima kluba, kao i prvih treninga, sve više „kapiram“ sistem rada. Ubeđen sam da ću i u Jedinstvu napredovati. U odluci da nastavim karijeru u Staroj Pazovi pomogli su mi dojučerašnji saigrači iz Kupinova, ali i budući, Travica i Krstović.

 

 

Vladan Ninić