XS
SM
MD
LG
25.01.2015 Miloš Stevanić

FSR Zapadne Srbije jači od države i ministarstva

Na adresu Fudbalskog saveza Moravičkog okruga dana 23.01.2015.godine stigla je odluka Izvršnog odbora FSR Zapadne Srbije kojom se obavezuje FS Moravičkog okruga da u roku od 30 dana održi sednicu Skupštine saveza shodno Statutu od 11.04.2012.godine, koji ne prepoznaje APR, i izabere predsednika, a sve pod pretnjom primene člana 26. Statuta FSR Zapadne Srbije, koji predviđa izbacivanje iz organizacije FSR Zapadne Srbije.

Delegati FS Moravičkog okruga su na redovnoj Skupštini 27.02.2013.godine jednoglasno usvojili izmene i dopune Statuta kao što se može videti i u Agenciji za privredne registre. FSR Zapadne Srbije nam naređuje i tera nas da radimo mimo Zakona i održimo Skupštinu po nevažećem Statutu iz 2012.godine. Izvršni odbor FSR Zapadne Srbije je već jednom pokušao 28.04.2014.godine uvođenjem privremenih mera u FS Moravičkog okruga da po starom Statutu promeni legitimno izabrane organe FS Moravičkog okruga sa Skupštine 24.01.2014.godine.

Na pokušaj nasilnog preuzimanja saveza odgovor su dobili od Agencije za privredne registre i Ministarstva omladine i sporta da Privremeni organ rukovođenja (određen odlukom Izvršnog odbora FSRZS) bio povređen Zakon o sportu kojim je izričito propisano da Skupština sportskog udruženja odlučuje o usvajanju, odnosno izmenama i dopunama Statuta sportskog udruženja, u ovom slučaju FS Moravičkog okruga.

Ovom odlukom FSR Zapadne Srbije još jednom je pokazao da ne poštuje državne institucije, krši Zakon i pokušava da nasilno izabere novog predsednika i novo rukovodstvo koje bi u bliskoj budućnosti služilo njima kao glasačka mašina. Mi smo sigurni da imamo svog predsednika i svoje organe, a i sigurni smo da predsednik i generalni sekretar FSR Zapadne Srbije nisu sigurni do kada će oni ostati na svojim funkcijama.