XS
SM
MD
LG

Slavko Matić: Igraćmo i borićmo se, rezultati će doći

Danas je u Media centru FK Napretka u Kruševcu održana konferencija za štampu na kojoj su govorili šef struke Slavko Matič i Nikola Trujić špic Kruševljana. Nakon završene druge faze priprema koju je ekipa Napretka obavila u Sportskom centru u Staroj Pazovi, polako se ušlo u treću, završnu fazu pred početak prvenstva,i po rečima šefa stručnog štaba Napretka Slavka Matića završen je veći deo posla po pitanju fizičke spreme igrača:- Od sutra smo u Kučevu, gde ćemo odigrati još jednu prijateljsku utakmicu i odraditi još osam treninga, spisak putnika je skraćen i ići će 20 igrača i tri golmana. Mnogo sam zadovoljan sa svim omladincima koji su prošli pripreme u Pazovi, ali u Kučevo idu samo Vulić i Ristić, jer je spisak putnika smanjen.Na pitanje novinara da li sebe smatra uspešnim trenerom, Matić je odgovorio da je najbolje pustiti da rezultati govore o njemu: - Verujemo svi da će rezultati u prolećnom delu prvenstva biti bolji nego što su bili. Zadovoljan sam pojačanjima koja su stigla, a lično smatram da su najveće pojačanja Napretka: Paunović, Frimpong, Gobeljić, Luković, Urošević, Dimitrov, Đoković, Trujić...pojačanja su svi igrači koji su bili ovde. Kada to kažem, to nije fraza, to je ono u šta ja verujem. Disciplina, rad, pristup, pokazuju da su oni pojačanja Napretka.O razlozima svog kašnjenja na pripreme, atmosferi u ekipi i zadovoljstvu igrača govorio je Nikola Trujić:- Bio sam jako bolestan i zdravstveni problem je jedini razlog mog kašnjenja na pripreme. Jako sam zadovoljan što sam u Napretku, sa novim stručnim štabom pojavilo se i nešto novo kod nas. Igrači su prezadovoljni i to pokazuju na svakom koraku. Svi dajemo više sebe i svi vidimo nešto novo. Na nama je da radimo i da nastavimo kao i do sada.

Upitan zašto je izjavio da se u Kruševac nikada neće vratiti, Trujić je rekao da on kao profesionalac uvek teži nečemu višem i boljem, pa je njegova želja za odlaskom u inostranstvo bila stepenica više ka cilju, i da je to izvučeno iz konteksta jer se on kao igrač promovisao u Napretku i Kruševcu. Sutra ekipa Napretka igra u Lazarevcu protiv Kolubare u mestu Zeoke a potom putuje na sedmodnevne pripreme  u hotel "Rudnik u KUčevu gde ih očekuje odigravanje jedne prijateljske utakmice a po povratku ih očekuje  generalka sa ekipom Radničkog u Nišu na stadionu Niškog Želje 14 februara.

Spisak pojačanja

 Napretku su u prelaznom roku pristupili: Miloš Radulović (Mornar, Bar) štoper, Dušan Pantelić (Voždovac) vezni, Trajković Nemanja štoper ( BASK), Vranjanin Miloš (Brodarac, Beograd), Lemajić (Inđija) špic, Tomislav Ivičić, Dušan Punoševac (Donji Srem). Ipak šef struke Slavko Matič ističe da su najveća pojačanja ; Paunović, Dimitrov, Trujič, Gobeljić Luković, Urošević i drugi koji su ostali u klubu i strahovito napredovali.

IZMENE I U STRUČNOM ŠTABU

Novinare je itekako zanimalo zasto  u stručnom štabu neće biti Mikija Miletića koji več 20 godina radi na tom poslu i proizveo je mnogo poznatih golmana ,ali je Matić odgovorio da se nije uklopio u rad ,te je sam hteo da predje u omladinski pogon. Umesto njega trener golmana biće Saša Bakuš trener iz Kruševca inače bivši golman ,pored ove izmene novi asistent Slavku Matiču je i Vasić Miroslav iz Kladova ,pa je sada stručni štab Napretka u sastavu: Slavko Matić šef stručnog štaba, Milan Obradovič prvi asistent, Ivan Stefanovič drugi asistent, Vasić Miroslav treći asistent i trener golmana Saša Bakuš.

VLADE LAZAREVSKI NIJE ZADOVOLJIO

Mnogo igrača bilo je na probi u Napretku, a novinare je najviše zanimao Kruševljanin  i reprezentativac Makedonije Vlade Lazarevski. Odgovor novog šefa stručnog štaba bio je kratak .

PUTNICI ZA LAZAREVAC I KUČEVO

Golmani: Popović, Janković i Stefanović, ODBRANA: Luković, Punoševac, Radulović, Paunović, Urošević, Frimpong, Trajković, Vranjanin. VEZNI: Gobeljić, Miloš Stanojević, Vulić, Dimitrov, Bajić, Pantelić, Marušić i Ristić. ŠPIC: Ibrahim Ndiaje, Lemajić, Ivičić, Trujič i Đoković. Inače Kruševljani startuju 21. februara u meču sa Čukaričkim u Beogradu.

Šef struke Slavko Matić i Nikola Trujić na današnjoj konferenciji

Veliki broj novinara pratio je današnju konferenciju, a i pitanja je bilo na pretek

Valentina Vasić pi-ar menadžer Napretka, mnogo pitanja


Radnički (N) 0 : 0 Voždovac
Borac 3 : 3 Partizan
Novi Pazar 2 : 0 Donji Srem
Napredak 2 : 3 Rad
Spartak 1 : 0 Čukarički
Vojvodina 3 : 1 Radnički 1923
Jagodina 5 : 3 OFK Beograd
Crvena zvezda 3 : 1 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Partizan 30 21 8 1 71
2 Crvena zvezda 30 19 7 4 64
3 Čukarički 30 16 9 5 57
4 Vojvodina 30 16 4 10 52
5 Novi Pazar 30 13 8 9 47
6 Rad 30 13 4 13 43
7 Mladost 30 11 7 12 40
8 OFK Beograd 30 10 9 11 39
9 Radnički (N) 30 9 10 11 37
10 Jagodina 30 10 5 15 35
11 Spartak 30 9 7 14 34
12 Voždovac 30 9 7 14 34
13 Borac 30 8 9 13 33
14 Napredak 30 8 7 15 31
15 Donji Srem 30 6 8 16 26
16 Radnički 1923 30 4 7 19 19