XS
SM
MD
LG

Dejvis kup: Top spin organizatora

Danas je u novootvorenoj hali sportova bila organizovana prodaja karata za meč Dejvis kupa između Srbije i Hrvatske. Nezvanično saznajemo da je u opticaju trebalo da bude 500 komplet ulaznica za sva tri dana ovog duela. Cena je bila 5.000 dinara. U zakazano vreme ispred sportske hale pred biletarnicama bilo je preko 300 ljubitelja sporta koji su želeli da kupe ulaznice. Čekali su stvrpljivo. Prodaja je zakazana u osam časova ali je red počeo da se formira i dva sata ranije.

Za većinu prisutnih sve je bilo uzalud jer je u prodaju, očigledno, pušten mali broj karata. Srećne ruke su očigledno bili samo oni koji su ispred biletarnica Hale sportova još u ranu zoru prvi stali u red. Oni drugi ostali su praznih ruku i s pravom bili razočarani. Novinari nisu dobili objašnjenje zbog čega je tako odrađena prodaja jer nije bilo nikoga iz organizacionog odbora koji bi objasnio zbog čega je nastala sva ova ujdurma i gde se dedoše te silne ulaznice koje su Kraljevčanima danima obećavane. Jedino su bili prisutni ljudi iz obezbeđenja i desetak policajaca zaduženih za održavanje reda.

Prema nezvaničnim saznanjima prodato je tek pedesetak kompleta. Dakle, ništa od prvobitnog obećanja da će u opticaju biti čak oko 1.500 karata namenjenih upravo ljubiteljima sporta iz Kraljeva i okoline.

Kako stvari stoje a sudeći po načinu kako se juče odvajala prodaja ulaznica, iako se meč Srbija - Hrvatska održava u Kraljevu, u hali sportova će biti najmanje gledalaca iz grada na Ibru.

 

PRODAJA I INTERNETOM

- Ne znam koliko je karata prodato na biletarnici. Rekli smo da će u prodaju biti pušteno 1.500. To se odnosilo na slobodnu prodaju i na internetu - kaže Predrag Petronijević, predsednik Teniskog saveza zapadne Srbije.

 

TELEVIZIJA LEČI RANE

- Ovo je bila jedinstvena prilika da uživo vidim Đokovića i ostale tenisere. Penzioner sam, ali nisam žalio novac da kupim ulaznice za sva tri dana. I da dodam, hala je napravljena uglavnom iz budžeta građana koji eto neće moći moći da uživaju u njoj. Nisam uspeo, kao ni većina poklonika sporta da dođem do karata pa mi ostaje da ostanem kući i pratim ovam dvoboj u TV prenosu - kaže Milan Nišavić, jedan od sportskih zanesenjaka.

 

Kraljevčani bez ulaznica foto: Stole