XS
SM
MD
LG

Jelen Super liga Voždovac - Donji Srem

 

Voždovac – Donji Srem

0:1(0:0)

.

U različitom raspoloženju Voždovac i Donji Srem ušli su u utakmicu. Domaćin „osokoljen“ dobrom igrom i rezultatom protiv Partizana, dok su se „ranjeni“ gosti ponadali da bi možda baš protiv Voždovca mogli pokušati „pokriti minus“ napravljen protiv Borca. Mnogo trčanja i brzo prenošenje lopte, opšta je karakteristika za igru u prvom poluvremenu. Akcija Donjeg Srema, koja je obećavala, viđena je u 12. minutu: posle akcije po desnoj strani, Košutić proigrava Spalevića, povratnika u startnu postavu gostiju, koji okružen odbrambenim igračima ne uspeva da učini nešto više. Par minuta kasnije, na drugoj strani, Jokić lepo upošljava Karaklajića. Međutim, Prljević je oprezan i nedouvoljava bili kakvo iznenađenje. Odita je u 17. minutu, nakon proigravanja Kitanovskog, udarcem glave pokušava da iznenadi Belića. Akcije su tekle „kao po loju“: u 23. minutu Obuobi, šutem iskosa, pokušava da iznenadi Supića. Najizglednija prilika u prvom poluvremenu u 26. minutu: odličan šut Odite, koji je bio vrlo raspoložen za igru. Srećom po goste, lopta prolazi pored gola Belića. Dva minuta kasnije još jedna prilika za domaćina: zahvaljujući neodlučnosti odbrane Donjeg Srema, Jocić se našao u sjajnoj prilici, ali, sve se završava nepreciznim šutem. Konačno, u 33. minutu, nakon ubačene lopte iz ugla, u kaznenom prostoru Donjeg Srema najbolje skače Odita: dobar udarac glavom i lopta prolazi pored gola. U poslednjim trenucima prvog poluvremena Karaklajić lepo probija po desnoj strani, odličan centaršut, ali je i ovog puta odbrana pećinačkog superligaša bila na mestu.

Za domaće navijače „hladan tuš“ u 48. minutu: karakterističan prodor Josimova po levoj strani, još lepši centaršut u srce kaznenog prostora domaćina, gde se na pravom mestu našao Spalević: dobro odmeren udarac glavom za vođstvo Donjeg Srema. Već u sledećem mintu gužva pred golom Supića: posle ubačene lopte Josimova, u prilici se našao Jelić. Sve se okončalo bezopasno po domaćina. Akcija domaćina u 64. minutu mogla se završiti vrlo nepovoljno po Donji Srema: dubinska lopta ka Škerjancu, koji je bio najistureniji napadač Voždovca. Međutim, Belić je vrlo oprezan, istrčava van svog kaznenog prostora i glavom izbija loptu van terena. To je već bio period utakmice pune dominacije domaćina. Gužva pred golom Belića i u 70. minutu: posle mnogo izbijanja lopte u visini kaznenog prostora Donjeg Srema, u prilici da šutira našao se Džugurdić. Odličan udarac, ali neko od odbrambenih igrača pećinčana izbija u korner. Donji Srem polako dolazi do daha i u 78. minutu,kolosalna prilika Bogunovića za 0:2 (proigrao ga je Hristov): na žalost po goste, nedostatak koncentracije učinio je svoje. U 88. minutu velika gužva ispred Belića,: sjajna prilika za Oditu, koji ne uspeva da iskontroliše loptu. I kada se očekivano poslednji zvižduk mažića, „poklon loptu“ Nikolića ne koristi Hristov.

Velika pobeda i još „veći bodovi“ Donjeg Srema.

Po završetku utakmice, treneri Voždovca i Donjeg Srema dali su sledeće izjave:

 - Žao mi je što smo izgubili, s obzirom na više neiskorišćenih prilika. Jednostavno, ovo je bio dan kada nam ništa nije polazilo za nogom. Okrećemo se sledećim utakmicama (Zoran Milinković, Voždovac).

 - Veoma teška utakmica. Odigrali smo više borbenu, nego kvalitetnu utakmicu i mislim da smo zasluženo osvojili bodove (Zlatomir Zagorčić, Donji Srem)

Strelac: 0:1 Spalević u 48. minutu.Beograd: Stadion Voždovca. Gledalaca: 500. Sudija: Milorad Mažić (Vrbas) 7. Žuti kartoni: Kitanovski (Voždovac), Josimov, Švonja, Obuobi i Košutić (Donji Srem)

VOŽDOVAC: Supić 7, Kitanovski 7, Nikolić 6,5, Stojković 6,5, Sinđić 7, Jokić 7, (od 78. minuta Đermanović) Karaklajić 6,5 (od 60.minuta Džugurdić 7), Lovrečič 7 (od 84. Tripković), Odita 7, 5, Škerjanc 7.

DONJI SREM: Belić 7,5 Košutić 7, Josimov 7, Prljević 7, Vukobrat 7,5, Moro 7, Jelić 7 (od 89. minuta Sinđić), Šarac 7 (od 82. minura Švonja), Bogunović 7, Spalević 7,5 (od 64. Hristov 7), Obuobi 7.

Igrač utakmice: Darko Spalević.