XS
SM
MD
LG

Odličan derbi u "Pioniru", uz treći trijumf Partizana

Hokejaši Partizana savladali su ekipu Crvene zvezde rezultatom 6:4 (2:1, 4:2, 0:1) u meču 11. kola Prvenstva Srbije igranom u subotu u ledenoj dvorani "Pionir". I u trećem ovosezonskom duelu "večitih rivala" aktuelni šampion države odneo je pobedu. Nošeni energijom stvorenom u revijalnoj utakmici ruskih i srpskih veterana koja je prethodila ovom susretu, dve ekipe pokazale su izuzetno kvalitetan meč, najbolji međusobni u dosadašnjem toku sezone u kojem su crno-beli ipak opravdali ulogu favorita, zabeležili deveti trijumf u sezoni i obezbedili prvo mesto pred plej-of dva meča pre kraja regularnog dela sezone, dok Zvezdi predstoji grčevita borba za Vitezom za četvrtu poziciju.

 

Već prvi period utakmice nagovestio je odličan hokej u beogradskoj subotnjoj večeri. Crno-beli su poveli u osmom minutu utakmice kada je Srđan Ristić u "pauer pleju" doveo svoj tim u vođstvo. Zvezda je brzo uzvratila i samo minut kasnije stigla do poravnanja golom Jovice Rusa. Ipak, novu prednost nominalni domaćin stiče u 15. minutu  golom Nemanje Jankovića.

Crveno-belima kao da je prijao odmor, jer je u 27. minutu Daniel Vosika doneo novo izjednačenje Zvezdi, ali je potom usledio veliki pad u igri "gostiju". Za manje od pet minuta igre, crno-beli su brzim kontrama uspeli da stvore nekoliko prilika pred golom Hričine, a golovima kapitena Marka Milovanovića u "pauer pleju", Nenada Rakovića, a potom i Bobana Čukovića i ponovo Srđana Ristića nagoveste pobednika u trećem ovosezonskom derbiju. Međutim, crveno-beli nisu odustajali od protivudara, pa je on došao u 36. minutu golom Roberta Sabadoša za 6:3 pred poslednji "veliki odmor".

Pokušala je Crvena zvezda u poslednjem periodu da još jednom vrati neizvesnost u meč, ali kako je vreme odmicalo i crno-beli su delovali sigurnije i opasnije. Ipak, mreže su mirovale sve do 58. minuta kada je Jovica Rus još jednom iskoristio asistencije Vosike i Milinkovića i smanjio na 6:4. Ispostavilo se da je to i konačan rezultat meča, budući da je Partizan sigurno čuvao prednost do poslednje sirene. 

Partizan je tako zabeležio i treći trijumf u duelima sa Crvenom zvezdom. Podsetimo, u meču igranom 16. novembra u okviru šestog kola crno-beli su slavili pobedu od 7:2, dok je u odloženom meču prve runde šampionata, pre nepune tri nedelje Partizan bio bolji rezultatom 10:3.


Beostar 6 : 8 Vitez
Tisza Volán 2 : 3 Crvena zvezda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob PBE PRE Por Bod
1 Partizan 12 9 1 2 0 31
2 Beostar 12 7 2 0 3 25
3 Tisza Volán 12 5 0 3 4 18
4 Crvena zvezda 12 2 1 0 9 8
5 Vitez 12 2 1 0 9 8