XS
SM
MD
LG

Babić: Poslednji smo ali nema predaje

 

Jedan od najiskusnijih fudbalera Sloge je svakako Ivan Babić. Najstariji ali velikim srcem, radan i uporan. Pravi uzor za mlade igrače. Pripreme kraljevačkog prvoligaša ocenio je kao veoma uspešne. A radilo se naporno u teškim vremenskim uslovima.

- Najvažnije je da je prošao je najteži deo priprema kada se više radilo na sticanju snage i poboljšavanju kondicije.Sve smo dobro odradili a veoma je bitno da nema povređenih igrača - kaže Babić fudbaler koji je do sada za preko dve decenije igranja pregrmeo ovakve izazove.

Sloga se na kraju jesenje sezone našla u teškoj situaciji. Kako ste se pripremili odnosno jeste li zadovoljni

- U pauzi smo dosta dobro radili pod rukovodstvom trenera Dovedana. A bilo je dosta teško, trenirali smo i igrali po snegu, blatu i na temperaturu daleko ispod nule. Poznato je da nemamo pomoćni teren, onaj jedini na kome igramo čuvamo za prvenstvene utakmice pa smo primorani da probne mečeve igramo u okolnim mestima - napominje Babić.

Bilo je i nekoliko probnih susreta sa renomiranim rivalima.

- Da najpre smo igrali sa Borcem u Čačku i taj meč treba što pre zaboraviti. Još smo bili u prvoj, osnovnoj, fazi treninga i ubedljivo smo poraženi. potom smo sa Šumadijom iz Kragujevca ostvarili pobedu baš kao i sa Karađorđem iz Topole. U međuvremenu imali smo dobro izdanje sa još jednim superligašem Radničkim u Kragujevcu.

Kakve su šanse da se napravi veliki preokret i da se na kraju izbori iopstanak.

- Da ne verujem da ćemo ostati u ligi ne bih ni bio u Slogi. Sada treba pomoći kada je najteže. Ja imam veliku želju a sigiuran sam da tako razmišljaju i moji mladi saigrači koji imaju dosta iskustva. Nema predaje - tvrdi Babić.

Neki igrači su napustili klub a umesto njih stigle su novajlije.

- Ako je suditi po dosadašnjim igrama oni su se već uklopili u našu sredinu. Bilo je dosta dolazaka neki nisu zadovoljili a oni koji su ostali čini se da su po ukusu trenera Dovedana koji čini velike napore da maksimalno spremni krenemo u fudbalski boj - rekao je na kraju Babić.

 

FUDBALSKI GLOBTROTER

Babić je u poslednjoj sezoni nastupao za Borac iz Čačka odakle je stigao u Slogu. A do tada...

- Počeo sam u Novom Selu u Omladincu, put je vodio u Hajduk iz Jarčujka potom u Borac, Metalac, Novi Pazar, Napredak, beogradski klubovi Partizan, Bežanija, Rad, Obilić...

 

Nema predaje: Ivan Babić foto: Stole